”Liika on liikaa” – K.K. Downing avautuu syistä, jotka johtivat Judas Priestistä eroamiseen

Kitaristi myöntää, etteivät bändin sisäiset välit olleet kovin lämpimät.

K. K. Downing.

Vuonna 2011 legendaarisesta Judas Priestistä eronnut kitaristi K.K. Downing on tähän asti pitänyt varsin matalaa profiilia eikä ole sen kummemmin puhunut julkisuudessa lähdöstään ja siihen johtaneista syistä. Syyskuussa julkaistaan kuitenkin miehen elämäkertateos Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest, jossa käsitellään myös tätä asiaa.

Downing avasi hieman eronsa syitä myös tuoreessa Vintage Rockin haastattelussa ja kitaristi myönsi, etteivät hänen ja muun yhtyeen välit olleet niin lämpimät, mitä ulospäin kenties annettiin ymmärtää. Downingin mukaan kamelin selän katkaisi se, miten bändin jäsenten soolourat tuntuivat menevän Judas Priestin edelle.

”Bändissä oleminen on kuin missä tahansa muussakin pitkäaikaisessa suhteessa, oli kyse sitten aviopuolisosta, vanhemmasta, lapsesta tai mistä vaan – kun vietät tarpeeksi aikaa toisen kanssa, erimielisyyksiä ilmaantuu. Asiassa ei ollut yhtä oikeaa tai väärää puolta ja on hitonmoinen ihme pysyä yhdessä 40 vuotta. Lopulta jonkun on annettava periksi ja asioissa pitää joustaa. Mielestäni demokratia on aina toimivin ratkaisu ja minusta sitä ei ollut enää tarpeeksi”, Downing avaa.

”Niin lopulta vain tapahtui. Rob [Halford] ja Glenn [Tipton] touhusivat pitkään soolona ja se alkoi häiritä. En edes maininnut tätä kirjassani, mutta Rob julkaisi kaksi levyä ja kiersi soolona vuoden ennen lähtöäni. Ja sitten he sanoivat, että ’K.K., sinun pitää alkaa tehdä materiaalia viiden biisin ep-levylle’. Minä olin, että mitä helvettiä, Rob on julkaissut vuoden aikana kaksi levyä ja me teemme vain ep:n? Jokin on nyt pielessä.”

”Liika on liikaa ja minä lähdin. Ja kuten kirjassakin todetaan, tein sen mahdollisimman diplomaattisesti. Mutta pähkinänkuoressa sain vain tarpeekseni ja siinä se.”