Linkin Park vastasi ex-jäsenen nostamiin syytteisiin ja korvausvaatimuksiin

Yhtyeen mukaan ex-basistin väitteillä ei ole pohjaa ja syyte nostettiin lisäksi liian myöhään.

08.03.2024

Linkin Parkissa lyhyesti vuosina 1998-1999 soittanut basisti Kyle Christner nosti viime marraskuussa syytteet bändiä vastaan vaatien näiltä korvauksia äänitteistä, joita julkaistiin Hybrid Theory -menestyslevyn hulppean 20-vuotisjuhlaversion bonuksina. Christnerin mukaan yhtye on hyötynyt hänen panoksestaan antamatta tunnustusta tai hänelle kuuluvia korvauksia työstään.

Linkin Parkin asianajajat vaativat nyt oikeusistuinta hylkäämään ex-basistin syytteet. Yhtyeen edustajien mukaan Christnerin syyte on paitsi ”täynnä virheitä ja aukkoja”, on syyte heidän mukaansa nostettu aivan liian myöhään. Asiasta uutisoi Billboard.

”Kantaja väittää, että vastaajat ovat hänelle velkaa, koska hän oli bändin jäsen maksimissaan kahdeksan kuukauden ajan 25 vuotta sitten eikä saanut ’panostuksestaan’ korvauksia. Hän tukee syytöksiään kolmella väitteellä, joista  yhdelläkään ei ole pohjaa”, todetaan bändin vastineessa.

Linkin Parkin edustajat lisäävät, että Christnerin syytteessä ei tarkalleen määritellä, missä julkaistuissa kappaleissa hän on mukana vaan käyttää ympäripyöreitä termejä kuten että basisti on ”todennäköisesti” ollut mukana ”useammassa” kappaleessa. Mitä tulee tarkasti nimettyihin kappaleisiin, olisi niistä pitänyt bändin mukaan nostaa syyte kolmen vuoden sisään. Koska Hybrid Theoryn juhlapainos julkaistiin lokakuussa 2020 ja syyte jätettiin marraskuussa 2023, on takaraja ehtinyt jo umpeutua.

Lisää luettavaa