Maailman suurin metalliristeily seilataan loppuviikosta – Karibian laineilla lipuu jälleen ennätysmäärä suomibändejä

Floridasta ”kohteeseen” ja takaisin matkataan 1.–5. helmikuuta.

Kuva: 70000tons.com

Floridan Fort Lauderdalestä tätä nykyä starttaava, kolmisentuhatta metallipäätä laineille saattava 70 000 Tons of Metal -risteily on seilannut totutusti johonkin Karibian kohteeseen, ja tällä kertaa käydään kääntymässä Turks- ja Caicossaarilla.

”Everyone on board is a VIP” -sloganilla pelaavan 70 000 Tonsin line-up kattaa kahdeksannella kertaa nimiä kuten Cannibal Corpse, SabatonSepultura, Dark Tranquillity, Enslaved, Destruction, Kreator, Rhapsody ja Meshuggah (koko valikoima on nähtävissä täällä).

Suomalaisittain riemastusta herättää tieto, että mukana on peräti kahdeksan sinivalkolinkkistä yhtyettä: Amberian Dawn, Battle Beast, Insomnium, Korpiklaani, (suomalaissolistin sisältävä) Leaves’ Eyes, Sonata Arctica, Swallow the Sun ja Wolfheart. Siinä missä muut bändit esiintyvät paatilla perusmäärän eli kaksi kertaa, Swallow the Sun urakoi peräti kolme show’ta eli Songs from the North -levytrionsa läpi kokonaisuudessaan.

Infernon merimatka tyssäsi viime vuonna traagisesti jo ennen bussia Helsinki-Vantaalle, mutta nyt yritetään uudestaan. Jos – ja kun – ”hiio-hoi!” kajahtaa, kesivin nahkoin kirjoitetun reissujutun voi lukea maaliskuun numerostamme.

Kuva: 70000tons.com