Machine Headin Robb Flynn drive-in -keikoista: ”Typerintä paskaa”

"Jos coverbändit haluavat tehdä sellaista, niin siitä vaan", Flynn jyrähtää.

23.06.2020

Koronarajoitusten vuoksi kulttuurialalla ollaan kokeiltu jos jonkinlaisia tapoja pitää elävää musiikkia elossa. Yksi tällaisista keinoista on drive-in -konsertit, joita yleisö seuraa omissa autoissaan istueen drive-in -elokuvateatterien tapaan. Esimerkiksi Doro teki tällaisen konsertin hiljattain Saksassa.

Juuri uuden singlen julkaisseen Machine Headin nokkamies Robb Flynnilta kysyttiin tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa, voisiko hänen yhtyeensä tehdä joskus tällaisen drive-in -keikan ja Flynnin vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä:

”Ei vitussa!” Flynn jyrähtää.

”Katselin juuri pari päivää sitten yhtä tällaista drive-in -keikkaa, jossa tyypit istuivat autoissaan ja tööttäilivät, kun pitivät siitä, mitä bändi soitti. Se oli typerintä paskaa, mitä olen koskaan nähnyt. Jos coverbändit haluavat tehdä sellaista, niin siitä vaan – pitäkää hauskaa. Mutta Machine Head -keikan pointti on se, että ne 5 000 ihmistä huutavat jokaisen sanan, painautuvat aitaa vasten, hikoilevat ja kasaantuvat jättimäisiin circle pitteihin. Se on katarttista energian vapautumista.”

”Mikäli ainoa vaihtoehto keikoille hetkeen on drive-in, voin odottaa mielelläni.”

Flynnin mielestä ala ei välttämättä koskaan enää palaa ”normaaliin”, mitä keikkailuun tulee, mutta arvioi, että ehkä neljän vuoden päästä voidaan olla melko lähellä sitä.

”Luulen, että tämä pandemia voi jatkoa ainakin kaksi vuotta – se tulee aaltoina, tilanne paranee kesällä ja pahenee taas, kun flunssa-aika tulee. Voi viedä toiset kaksi vuotta, ennen kuin ihmiset pääsevät yli siitä, että he ovat olleet niin kauan karanteenissa. Aivan kuten espanjantaudinkin kanssa, vie aikaa, ennen kuin talous elpyy ja ihmiset uskaltavat taas lähteä keikoille”, Flynn pohtii.

Lisää luettavaa