Mardukin Morgan Steinmeyer Håkansson: ”Uusi levy on jatkoa Frontschweinille”

Sotaisat teemat ja aggressiivinen black metal saavat jatkoa uudella Marduk-albumilla.

13.05.2018

Mardukin kitaristi ja perustajajäsen Morgan Steinmeyer Håkansson jutusteli Impact Metal Channelille, ja kertoi mietteitään 1. kesäkuuta julkaistavasta Viktoria-albumista.

”Jokaisen tulee muodostaa levystä oma mielipiteensä, kuten tapaan sanoa. Minusta Viktoria on jatkoa Frontschweinille (2015). Sanoisin, että se on ennen kaikkea Marduk-levy. Musiikki kulkee eri linjoja kuin Frontschweinilla, mutta se on kuitenkin jatkoa samoille asioille. Kuten kaikilla levyillämme, myös tämä on täysin omanlaisensa musiikillinen matka. Sillä on paljon vaihtelua, voimaa, aggressiota, omistautuneisuutta ja tunnetta”.

Håkansson kertoi myös mielipiteensä Mardukin musiikillisesta kasvusta.

”Sitä on hankala kuvailla. Täytyy soittaa jatkuvasti ja uskoa siihen mitä tekee. Asiat muuttuvat, ja se tulee olemaan aina niin. Et tee enää samoja asioita kuin 17-vuotiaana ja monet sanoisivat sen olevan luontaista kehitystä”.

”Me emme ole niitä bändejä jotka istuvat alas ja ajattelevat: ”Meidän täytyy tehdä sitä ja tätä”. Seuraamme aina vaistoamme ja teemme mitä ajattelemme. Kyse on aina musiikin ja sanoituksien saattamisesta yhteen; musiikki heijastuu sanoituksista ja päinvastoin”.

Koko haastattelun voit katsoa alta.

Lisää luettavaa