Max Cavalera antoi tilannepäivityksen tulevasta Soulfly-levystä – vertaa fiilistä Sepulturan ysäriklassikkoon

"Kamasta tuli loppujen lopuksi hyvinkin poliittista ja kantaaottavaa", sanoo Max.

12.02.2018

Ahkerana ukkelina tunnettu Max Cavalera on viime aikoina työstänyt seuraavaa Soulfly-yhtyeensä pitkäsoittoa. Cavalera antoi tilannepäivityksen aiheesta hiljattain Jack Antonion haastattelussa, jossa mies totesi alkuperäisenä ajatuksena olleen paluu tribaalisoundeihin ja -vaikutteisiin, mutta levy lähtikin studiossa eri raiteille.

– Kamasta tuli loppujen lopuksi hyvinkin poliittista ja kantaaottavaa nykyhetken meininkeihin. Yksikin biisi kertoo Navajo-intiaanien reservaatissa tapahtuneesta murhatapauksesta, jossa poliisi tappoi nuoren tytön, Max kommentoi.

 

– Minulle tässä levyssä on samoja viboja kuin [Sepulturan] Chaos A.D.:ssä. Samaa groovea, mutta myös thrashia. Sitä on vaikea selittää, mutta siinä on myös sellaista ”nyt”-soundia, mikä on siistiä. Se on hyvin ajassa kiinni. Olen innoissani.

Maxin viimeisimmän hengentuotteen, Cavalera Conspiracyn Psychosis-albumin julkaisusta ei ole kulunut vielä puolta vuottakaan. Max kuitenkin vakuuttaa, ettei Soulflyn uutukainen ratsasta samalla aallolla vaan homma pysyy tuoreena tiiviistä julkaisutahdista huolimatta.

– Olen tehnyt levyjä todella pitkään ja tiedän, mitä haluan. Tunnen myös melko hyvin, mitä ihmiset haluavat kuulla. Omat suosikkini ja muiden halut natsaavat hyvin, mikä tekee elämästä paljon helpompaa, Cavalera tuumaa.

– Minulla ei ole mitään paineita. Levy-yhtiö ei hengitä niskaani ja vaadi pop-biisejä tai muuta paskaa. Voin tehdä niin raskasta kamaa kuin haluan. Ainoa paine on saada aikaan jotain hyvää ja jotain, mistä yleisö pitää.

Lisää luettavaa