Max Cavalera kertoo, mikä Sepultura-levyistä on hänen suosikkinsa – ”Se oli maagista ja inspiroivaa aikaa”

Cavaleran veljekset eivät myöskään sulje Sepulturan klassisen kokoonpanon paluuta tyystin pois.

27.07.2023

Sepulturan perustajiin kuuluneet ex-jäsenet Max ja Igor Cavalera julkaisivat hiljattain Cavalera-nimen alla uudelleen äänitetyt versiot Sepulturan Bestial Devastation -esikois-ep:stä (1985) sekä Morbid Visions -debyyttipitkäsoitosta (1986). Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa Max Cavalera paljastaa, mikä Sepulturan levyistä on hänelle kaikkein rakkain – eikä se oli kumpikaan edellä mainituista vaan vuoden 1993 Chaos A.D.

”Sillä levyllä kaikki oli meitä vastaan. Grunge oli räjähtänyt eikä kukaan halunnut olla missään tekemisissä metallin kanssa. Me teimme kuitenkin levyn, joka oli hyvin metallinen ja vielä siirtymä aiempien levyjen death ja thrash metalista ihan erilaisempaan heviin”, Cavalera sanoo ja lisää levyllä olevan toki myös syvästi henkilökohtaista tunnearvoa.

”Niihin aikoihin esikoiseni syntyi ja hänen sydämenlyöntinsä avaavat levyn. Se oli maagista ja inspiroivaa aikaa.”

Samaisessa haastattelussa veljeksistä kysytään – jälleen kerran – voisiko Sepulturan klassinen kokoonpano eli Cavaleran veljekset sekä bändiä yhä pyörittävät Andreas Kisser ja Paulo Jr. nousta vielä joskus yhdessä lavalle. Kumpikaan veljeksistä ei näe sellaiseen tarvetta, mutta eivät myöskään tyrmää ajatusta täysin.

”Olemme jo hieman kyllästyneitä puhumaan siitä. Haluan soittaa Maxin kanssa ja jos [reunion] tapahtuu oikeista syistä, sitten niin tapahtuu. Jos ei tapahdu, sekin on minulle ok”, rumpali Igor toteaa.

”Olemme niin tyytyväisiä siihen, mitä nyt teemme, että en oikein näe sellaista tarpeellisena. Saattaisi olla jopa parempi pitää se alkuperäinen juttu pyhänä asiana. Minulla ei toisaalta ole kristallipalloa, joten en tiedä, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan”, Max komppaa.

Lisää luettavaa