Metal Battlea, ep:tä, kiertuetta… – Nuorella Blind Channelillä riittää energiaa

Syksyn kiertue on ollut oululaisyhtyeelle positiivinen ja energinen. Rundi jatkuu joulukuussa.

06.11.2014

Vuosi sitten perustettu Blind Channel on ehtinyt kokea lyhyen olemassolonsa aikana monenmoista. Elokuussa yhtye pääsi lämmittelemään post-hardcore-bändi Enter Shikaria, ensimmäinen ep julkaistiin juuri ja debyyttialbumia luvataan ensi vuodelle. Blind Channel on nimennyt musiikkityylinsä ”violent popiksi”, ja käytännössä bändi yhdistelee palasia popin, metalcoren ja nu-metalin maastoista.

”Ep:tä on työstetty pitkään ja hartaasti, ja me kaikki olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Biisimateriaali on kehittynyt entisestä. Levyn ensimmäinen raita Fire! antaa ep:lle juuri oikeanlaisen startin ja single Unforgiving meistä yhtyeenä ehkä parhaimman kokonaiskuvan”, kertoo kitaristi Joonas Porko.

Blind Channel tuli metallikansalle tutummaksi voitettuaan Wacken Metal Battlen Suomen-karsinnat. Voitolla yhtye pääsi edustamaan Suomea Wacken Open Airiin viime kesänä. Voittoa ei irronnut, mutta ensimmäiseksi ulkomaankeikaksi kokemus oli varmasti vailla vertaansa.

”Se oli ensimmäinen unelmien täyttymys. Pieni palanen sitä, mitä tulevaisuudessa aiotaan kokea. Koko reissu oli kaikin puolin täydellinen, keikasta puhumattakaan. Jo ekan biisin aikana huomasi, että suurin osa ajasta menee sen ihmispaljouden ihmettelemiseen. Jengiä oli niin paljon, ja se yleisöstä irtoava ääni oli mahtava. Yleisö oli jo toisen biisin aikana yllättävän mukavasti messissä, joten saimme hyvän vastaanoton.”

Ensi vuonna bändi keikkailee niin Suomessa kuin ulkomailla. Ennen joulua bändin voi nähdä näillä paikkakunnilla:

3.12. Jack The Rooster, Tampere
4.12. Semifinal, Helsinki
5.12. Rokbar, Turku
6.12. Hevimesta, Oulu

Tässä vielä Unforgiving-musiikkivideo:

Lisää luettavaa