Netflixin valikoimiin lisättiin maaliskuun puolivälissä J.C. Chandorin ohjaama elokuva Triple Frontier, jossa viisi entistä erikoisjoukkojen sotilasta – joukossa muun muassa Ben Affleck ja Oscar Isaacs – varastavat kolumbialaisen huumeparonin miljoonat. Toiminnantäyteistä pätkää tahdittaa Rich Vreelandin soundtrack, jolla kuullaan myös Metallica-rumpali Lars Ulrichin soittoa.
Ulrich kertoo Rolling Stone -lehden haastattelussa tavanneensa ohjaaja Chandorin vuonna 2013 pikaisesti tämän elokuvan ensinäytöksessä. Kun Chandor sitten yhtäkkiä otti yhteyttä Ulrichiin ja pyysi tätä mukaan, ei Metallica-kannuttaja kauaa epäröinyt.
”Minua ei oikeastaan kiinnosta soittaa kenenkään muun kuin Metallican kanssa, mutta silloin tällöin tulee tilaisuus hypätä niin täydellisesti mukavuusalueen ulkopuolelle, että ajattelen sen olevan mielenkiintoinen kokemus ja antaa minulle myös uusia näkökulmia Metallican touhuihin”, Ulrich toteaa.
”Myönnän olevani hieman snobi elokuvien suhteen eivätkä toimintaleffat ole oikein minun juttuni. Mutta tässä elokuvassa oli syvyyttä ja muutamia mielestäni perinteistä poikkeavaa kerrosta esimerkiksi dialogissa. Siitä huokui erilaista luovaa energiaa, joten halusin siksi mukaan. En halunnut tehdä mitään, mitä olen jo Metallican kanssa tehnyt – se ei olisi kovin kiinnostavaa.”
Ulrich äänitti osuutensa kahden päivän sessioissa Metallican studiokompleksissa ennen joulua. Mukana sessioissa oli myös Vreeland, jonka kanssa Ulrich pallotteli ideoita. Ulrich kertoo saaneensa ohjenuorakseen luoda jotain mahdollisimman ”ukkosmaista” ja ”painavaa”. Hän kuvailee kokemusta erittäin mukavaksi ja kiittää Chandoria sekä Vreelandia tästä mahdollisuudesta.
”Varsinkin Rich oli ihailtavasti mukana jutussa. Kun ohjaaja sanoo musiikkityypille, että ’Nyt joku kahden pennin rokkibändin rumpali tulee ja sotkee sinun juttusi omilla sekoiluillaan’, kaikki eivät välttämättä suhtautuisi siihen yhtä hyvin! Vaatii paljon luottoa itseensä, kykyihinsä ja työhönsä, jotta voi olla yhtä yhteistyökykyinen”, Ulrich kiittelee ja sanoo haaveilevansa jo seuraavasta leffaprojektista nyt kun neitsyys on menetetty.
”Aloin pohtia, millaista olisi tehdä soundtrack pelkästään rummuilla ja rytmisoittimilla ilman minkäänlaisia melodisia soittimia. Pelkkää rytmiä, pulsseja ja biittejä. Soundeja manipuloidessa voi mennä niin moneen suuntaan ja se olisi varmasti todella hauskaa.”