Metalliduo Mystonsin uusi musiikkivideo on vaatimattomasti ”Moby Dick -henkinen merihirviönmetsästysspektaakkeli”

07.09.2016

Suomalainen Mystons-kaksikko julkaisee viidennen, Destination Death -nimellä siunatun albuminsa 23. syyskuuta. Levyn on tuottanut monessa mukana ollut kotimaankettu Hiili Hiilesmaa ja masteroinut muiden muassa Opethin ja Ghostin takaa tuttu Jaime Gomez Arellano.

Nyt albumilta on julki musiikkivideo, joka ei loiki aidan ylitse aivan matalimmasta paikoin. Rehvakas tiedote kertoo, että ”Moby Dick -henkinen merihirviönmetsästysspektaakkeli vie katsojan vuoteen 1789, merirosvolaiva Kara Korsanille, jonka kohtaamiset Krakenia muistuttavan merihirviö Octothin kanssa toteutettiin Star Warsin hengessä pienoismallein”.

– Tähän videoon on käytetty järjetön työmäärä alkaen historiallisten, suoraan hopealevylle valotettujen daguerrotypioiden kuvaamisesta vuoden 1789 valaanpyytäjien asuissa. Kuvataiteilijana toteutin pienoismallit Octothista ja Kara Korsanista, joita kuvattiin päiväkausia jäisessä vedessä Suomessa, kitaristi-laulaja Mauri Myston kertoo.

– Sen jälkeen lensimme Turkkiin kuvaamaan videon trooppiset osuudet. Vuokrasimme merirosvolaiva Kara Korsanin ja kuvasimme myös vedenalaista materiaalia. Kaikki Istanbulin tunneituimmat paikat ovat näyttävästi esillä videolla, sisältä ja ulkoa. Video toteutettiin mykkäfilmikomediana brutaaleimman koskaan äänittämämme kappaleen päälle. Toivottavasti nautitte!

Lisää luettavaa