Kitaristi Michael Weikath: Helloween on aikeissa äänittää uutta musiikkia Kisken ja Hansenin kanssa

Kuva: Franz Schepers

Vanhan Helloweenin faneille annettiin hiljattain ilouutisia, sillä bändi lähtee myöhemmin tänä vuonna Pumpkins United -kiertueelle yhdessä vanhojen jäsentensä Michael Kisken (laulu) ja Kai Hansenin (kitara) kanssa.

Kiertue on herättänyt arveluita myös uudesta Helloween-musiikista vanhojen maistereiden kanssa, ja tämä saattaakin olla vielä todellisuutta.

– Meillä on ajatuksena tehdä ainakin yksi biisi. Henkilökohtaisesti olisin valmis tekemään enemmänkin, vaikka ep:n tai jotain muuta vastaavaa, kitaristi Michael Weikath kertoi Metal Journalin haastattelussa.

– Meillä on kuitenkin vielä paljon hommia tehtävänä ennen kuin ensimmäinen keikka saadaan soitettua Meksikossa, ja mikäli haluamme saada aikaiseksi edes yhden biisin Pumpkins Unitedina, se tarkoittaa taas lisää hommia. Tästä johtuen suunnitelmissa on tehdä aluksi vain yksi kappale.

Puheet uudesta materiaalista ovat todellakin vasta aikaisessa vaiheessa, koska ensimmäistäkään nuottia ei ole vielä paperilla.

– Sen verran kuin tiedän, Kiske on aikeissa julkaista pian soolomateriaalia, ja mitä se taas tuo tullessaan, sitä en osaa sanoa. Olemme kuitenkin etsimässä koko ajan inspiraatiota ja suunnittelemassa asioita. Jos Hansen, Andi Deris (laulu), Markus Grosskopf (basso), tai minä saamme kappaleen aikaiseksi, ja saamme sen jotenkin porukalla kasaan, niin ehkä homma lähtee siitä käyntiin.

Ajatusta kokonaisesta levystäkään ei ole suljettu pois.

– Minulla ei ole mitään sitä vastaan, mutta se olisi todella suuri projekti. Ja jos otetaan huomioon alkuperäisten jäsenten laiskuus, kaikkein laiskimpia ovat Hansen, Kiske ja minä. Me olemme todella laiskoja. Kukaan muu tässä bändissä ei ole laiska, se on vain me kolme jätkää. Deris väittää olevansa laiska, mutta ei hän oikeasti ole.

Kiertue nähdään myös Suomessa, kun Pumpkins United saapuu Helsingin Jäähalliin 30. marraskuuta.