Mielipiteitä jakava Babymetal saa tukea nu metal -pioneerilta – ”Niin väärin joka tasolla ja helvetin viihdyttävää”

Korn-nokkamies pitää Babymetalin kritisoijia ahdasmielisinä puristeina.

25.08.2017

Japanilainen Babymetal on esiinmarssistaan saakka jakanut metalli-ihmisten mielipiteitä jyrkästi kahtia. Toisille bändi on silkkaa neroutta ja puristit taas vihaavat mustan sydämensä kyllyydestä. Yhtyeen kannatusjoukkoihin ovat aiemmin ilmoittautuneet muun muassa kauhurokkari Rob Zombie, Immortal-hahmo Abbath sekä itse metallijumala Rob Halford.

Myös Korn-yhtyeen keulahahmo Jonathan Davis tunnustautuu Babymetalin faniksi. Ei siis mikään ihme, että japanilaiset nähtiin nu metal -pioneerin tuoreimman levyn kiertueella lämmittelemässä lauteita Kornille ja Stone Sourille.

”Diggaan Babymetalia, sillä se on niin väärin joka tasolla ja helvetin viihdyttävää. Aasialaista poppia metalliin yhdistettynä ja sitten laulajat tanssivat sen tahtiin… Miten sellaisesta ei muka voi viihtyä? Eikä kyse ole välttämättä edes itse musiikista tai tytöistä tai siitä mitä olet katsomassa, vaan se on se koko pakkaus. Pidän kaikesta epätavallisesta ja vastavirtaan kulkevasta”, Davis hehkuttaa saksalaisen MusikExpressin haastattelussa.

Davis ei ymmärrä, miksi jotkut reagoivat bändiin niin vahvasti. Vihaajia hän pitää ahdasmielisinä, mutta ei toisaalta ymmärrä kaikkein fanaattisinta hypeäkään.

”Metallipuristit ovat hyvin tiukkoja ja heistä musiikin täytyy olla juuri tietynlaista. Toisaalta sitten on myös ihmisiä, jotka… Hei, se on vain musiikkia. Ketä kiinnostaa, jos tykkää jostain sellaisesta? Rauhoittukaa.”

Alta voit katsoa MusikExpressenin videon kokonaisuudessaan. Videolla Davis kertoo mielipiteitään Babymetalin lisäksi muun muassa Die Antwoordista, Beyoncésta ja Die Toten Hosenista.

Lisää luettavaa