Miksi hevilegenda jäi ilman toista Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkuutta? Valitsijakomitean jäsen kertoo syyn

Judas Priest oli kyllä yleisön suosiossa, muttei valitsijaraadin.

17.10.2018

Kun seuraavat ehdokkaat Rock and Roll Hall of Fameen paljastettiin hiljattain, herätti Judas Priestin puuttuminen joukosta hämmennystä. Judas Priest – joka on ollut Hall of Fameen kelpuutettavien joukossa vuodesta 1999 – oli ensimmäistä kertaa ehdokkaana viime vuonna, mutta tällä kertaa ehdokkuutta ei siis jostain syystä enää myönnetty.

Ehdokkaat nimeävän valitsijakomitean jäsen Alan Light kertoi SiriusXM-radion haastattelussa syyn heavy metal -legendan poissaololle. Lightin mukaan Judas Priest keräsi kyllä runsaasti yleisöääniä, mutta sai todella huonon kannatuksen varsinaisen valitsijaraadin äänestyksessä. Lightin mukaan komitea päätti tästä syystä keskittyä tällä kierroksella hard rock -osastolla Def Leppardiin, joka on myös suuri yleisön suosikki.

Rock and Roll Hall of Famen ehdokkaat päättää 30 jäsentä käsittävä komitea. Komitean jäsenistä 23 on miehiä ja seitsemän naisia. Def Leppardin lisäksi ehdolla ovat muun muassa Rage Against the Machine, The Cure, Devo, Radiohead, MC5, Janet Jackson ja LL Cool J. Yleisöäänestys on käynnissä joulukuun alkuun saakka. Äänestyksen tilanteen näet puolestaan täällä.

Lisää luettavaa