Rock and Roll Hall of Famen seuraavat ehdokkaat julki – metallifanit joutuvat pettymään pahasti

Judas Priest jäi tällä kertaa rannalle heti kättelyssä.

10.10.2018

Rock and Roll Hall of Fame -instituutio on julkistanut ehdokaslistan seuraavaksi kunniagalleriaan nimettävistä artisteista. Mukana ovat ensimmäistä kertaa Def Leppard, Roxy Music, Stevie Nicks, Todd Rundgren, John Prine ja Devo sekä ainakin toistamiseen Rage Against the Machine, Radiohead, The Cure, Janet Jackson, Kraftwerk, MC5, Rufus feat. Chaka Khan, The Zombies ja LL Cool J.

Hall of Fame näyttää pettävän metallikansan jälleen pahemman kerran, sillä viime vuonna ilahduttavasti ensimmäistä kertaa ehdolle päässyt Judas Priest on tällä kertaa unohdettu heti kättelyssä eikä löydy koko ehdokaslistalta – siitäkin huolimatta, että yhtye keräsi runsain mitoin yleisöääniä. Sen sijaan myös viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana olleet Rage Against the Machine ja Radiohead ovat jälleen ehdolla.

”Monista [Rock and Roll Hall of Fame] on täysin turha, mutta useille muusikoille – tai taiteilijoille tai miksikä nyt haluatkaan meitä kutsua – tunnustus siitä työstä, mitä olet vuosien ajan tehnyt. Priestin kohdalla se tarkoittaa yli 40 vuotta verta, hikeä ja kyyneliä”, Rob Halford kommentoi Priestin päästyä viime vuonna ehdolle.

Lisää luettavaa