Monet kritisoivat musiikkiteollisuuden nykytilaa, mutta Dave Lombardo näkee siinä myös paljon hyvää – ”Täytyy mennä virran mukana”

Piristävän optimistisia kommentteja ex-Slayer-rumpalin suunnalta.

03.03.2025

Musiikkiteollisuuden kehitys ja nykytila on aihe, josta näkee useimmiten lähinnä negatiivisia ja kritisoivia kommentteja. Mutta tuoreessa RRBG-podcastin haastattelussa pitkän uran tehnyt rumpalisuuruus Dave Lombardo (ex-Slayer, Testament, Mr. Bungle, Dead Cross) heittää pöytään harvinaisen optimistisia ajatuksia alasta.

”Kaikki me tiedämme huonoista puolista ja muutoksesta, jota olemme joutuneet todistamaan. Mutta hei, se on evoluutiota. Se on elämää. Jos alamme vain valittaa, olemme vain niitä vanhoja ukkoja, joista kaikki oli ennen paremmin. Ei – täytyy mennä virran mukana”, Lombardo tuumaa.

Lue myös: Bruce Dickinson ruotii musiikkibisneksen epäkohtia – striimauspalvelut ja ”muistitikkujen kanssa” esiintyvät dj:t saavat osansa kritiikistä

”Mielestäni nykypäivän musateollisuudella on monia etuja. Ensinnäkin musiikkia saa julkaistua helpommin. Kuka vaan voi äänittää musiikkia kotonaan ja julkaista sitä. Jos sinulla on ongelma tai jokin idea, muttet tiedä, miten toteuttaa se, voit aina tutkia asiaa netissä. Niitä asioita pitää osata käyttää hyödyksi. Mielestäni jos vain istumme ja valitamme asioista, koko homman pointti menee ohi. Meille on annettu kaikki nämä mahtavat työkalut, jotka mielestäni auttavat kaikkia.”

”Kyllä, voisin alkaa valittaa kaikista pikkuasioista, mutta en katsele elämää sillä silmällä. Jos jokin pidättelee sinua tai jos kaadut, pitää nousta ylös ja jatkaa. Mutta sellainen minä vain olen.”

Varsinkin tekoälyn kehittyminen ja käyttö musiikkialalla herättää runsaasti keskustelua ja useimmiten muusikot suhtautuvat keinoälyyn suurella varauksella. Lombardo ei kuitenkaan pidä tekoälyä suurena uhkana.

Lue myös: ”Haluan kommentoida tätä jatkuvaa paskanjauhantaa…” – Pestilence-kippari ottaa kantaa tekoälyn käyttöön

”Haluaisin nähdä, kun tekoäly esiintyy keikalla. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun edessäsi on Marshall-seinämä ja oikea rumpali soittaa oikeaa settiä”, Lombardo toteaa.

”Saattaa olla, että jossain vaiheessa ihmiset unohtavat sen ja jotain tulee sen tilalle, mutta toivottavasti niin ei käy. Mielestäni ihmiset tarvitsevat elävää musiikkia. Ihmisillä on tarve mennä ja kokea sitä, joten en usko, että se katoaa mihinkään. Sitä tekoäly ei pysty korvaamaan.”

Lue myös: Cradle of Filthin Dani Filth pitää tekoälyä vaarallisena asiana

Lue myös: Maailmanluokan levyjen tekeminen on ajanhukkaa, sanoo huipputuottaja – ”Ketään ei kiinnosta”