Bruce Dickinson ruotii musiikkibisneksen epäkohtia – striimauspalvelut ja ”muistitikkujen kanssa” esiintyvät dj:t saavat osansa kritiikistä

Laulaja esittää myös ratkaisun, miten artistit voisivat oikeasti tienata jotain striimauksista.

28.03.2024

Bruce Dickinson antoi hiljattain haastattelun meksikolaiselle ATMósferasille ja keskusteli juttutuokion aikana muun muassa musiikkibisneksestä ja sen epäkohdista. Iron Maiden -nokkamies puhui muun muassa konserttilippujen nousseista hinnoista – josta voit lukea lisää täältä – sekä siitä, millaisia muutoksia artistien tulonlähteissä on vuosien varrella tapahtunut.

”Artistille maksetaan taiteesta nyt paljon vähemmän kuin ennen. Paitsi jos olet joku massiivinen some-hahmo tai dj, joka tulee paikalle muistitikun kanssa ja saa viisi kertaa enemmän liksaa kuin bändi, joka joutuu jakamaan kaiken kahdeksaan osaan. Dj vain tulee paikalle muistikkuineen, teeskentelee tekevänsä jotain ja lähtee pois rahoineen”, Dickinson lataa.

”Minulla ei kuitenkaan ole mitään haluja olla joku dj. Olen laulaja ja muusikko. Minulla on bändejä joista ihmiset pitävät ja heidän täytyy ansaita elantonsa soittamalla kanssani. Joten teen vain parhaani huolehtiakseni että kaikki ovat tyytyväisiä, kaikki pärjäävät taloudellisesti ja voimme mennä ja soittaa hienoa musiikkia.”

Osansa kritiikistä saavat myös suoratoistopalvelut ja niiden huonot korvaukset artisteille.

”Siinä tilanteessa ei voita kukaan. Spotify ja muut käytännössä kusettavat muusikkoja maksamalla heille olemattomia summia työstään. Mutta he eivät itsekään tee voittoa. He eivät tee rahaa eivätkä muusikot siksi saa palkkaansa”, Dickinson toteaa.

Dickinsonin mielestä ratkaisu ongelmaan olisi yksinkertaisesti se, että striimauspalvelut nostaisivat hintojaan.

”Minä itse en vastustaisi sitä enkä usko että kovin moni kuuntelijoista vastustaisi. Kenties kuuntelijamäärät hieman laskisivat, mutta se karsisi vain pois ne, jotka tilaavat striimauspalveluja vain koska se on halpaa. Ne ihmiset, jotka oikeasti välittävät [musiikista], jatkaisivat kuuntelemista.”

Lisää luettavaa