”Minua ei todellakaan kiinnosta maksaa 1200 dollaria U2:n keikasta” – Bruce Dickinson harmittelee kohonneita lippujen hintoja

Laulaja keskusteli musiikkibisneksestä tuoreessa haastattelussa.

26.03.2024

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson antoi hiljattain meksikolaiselle ATMósferas-lehdelle haastattelun, jonka tiimellyksessä puhe kääntyi musiikkibisnekseen ja rahaan. Dickinson muun muassa harmitteli sitä, miten konserttilippujen hinnat ovat kohonneet pilviin.

”Ymmärrän, että promoottorien täytyy jotenkin saada omansa takaisin ja ilman promoottoreita ei olisi keikkoja, mutta yleisesti ottaen hinnat ovat nousseet katosta läpi. Ja ne hinnat, mitä jotkut joidenkin artistien keikoista maksavat, ovat aivan älyttömiä – minä en koskaan maksaisi sellaisia hintoja. Mutta toisaalta en varmaankaan ole juuri niiden artistien fanikaan”, Dickinson tuumaa.

”Jos esimerkiksi haluat nähdä U2:n Las Vegasissa, ne liput maksoivat muistaakseni tyyliin 1200 dollaria. Minua ei todellakaan kiinnosta maksaa 1200 dollaria U2:n keikasta. Satasen ehkä voisinkin.”

Dickinsonin mielestä keikkamyyjien ja promoottorien tulisi löytää sopiva tasapaino halvempien ja kalliimpien lippujen välillä. Laulajan mielestä monet pyytävät hänen mielestään ”vääristä” lipuista liian kovaa hintaa.

”Kaikkien mielestä eturivin lippujen pitäisi olla ne kaikkein kalleimmat. Mutta itse asiassa niiden pitäisi olla juuri ne halvimmat, koska eturiviin tulevat tyypit ovat niitä oikeita faneja. He ovat niitä nuoria, joilla ei välttämättä ole rahaa hulluihin summiin, mutta he ovat niitä joiden tarvitsee päästä eturiviin. He ovat niitä, jotka pitävät tällaisen musiikin elossa.”

Lisää luettavaa