Moonspellin portugalinkielinen teemalevy sai julkaisupäivän – ”Poeettinen, musikaalinen ja filosofinen kuvaelma”

Laulaja Fernando Ribeiro kuvailee levyä edeltäjäänsä raskaammaksi.

20.06.2017

Portugalilaisyhtye Moonspell julkaisee täysin portugalinkielisen 1755-albuminsa 3. marraskuuta. Solisti Fernando Ribeiron mukaan yhtye on pitkään odottanut tilaisuutta tehdä kokonainen pitkäsoitto äidinkielellään ja tulevan albumin konsepti antoi siihen hyvän mahdollisuuden.

1755 on bändin sanoin ”poeettinen, musikaalinen ja filosofinen kuvaelma” kyseisenä vuonna sattuneesta valtaisasta maanjäristyksestä, joka käytännöllisesti katsoen tuhosi Lissabonin kokonaan. Yhtye kuvaa teemalevyä historialliseksi, tarkaksi ja vakavaksi, mutta myös taiteelliseksi.

”Se on pääasiassa metallilevy sisältäen voimakkaita riffejä, eeppisiä orkestraatioita ja laulua sekä lyriikoita, jotka muistuttavat sen päivän tuskasta. Halusimme lisäksi tuoda mukaan 1700-luvun lopun Lissabonin tunnelmaa, joten luvassa on myös paljon perkussioita ja siitä ajasta muistuttavia melodisia lähestymistapoja”, Blabbermouthin julkaisemalla tiedotteella kerrotaan.

Moonspell aikoo levynjulkaisun yhteydessä soittaa myös muutamia keikkoja Portugalissa, joissa 1755 tullaan esittämään kokonaisuudessaan. Näillä keikoilla yhtye lupaa soittaa myös harvemmin keikoilla soittamia kappaleita bändin pitkän uran varrelta.

Lisää luettavaa