Motörheadin festivaaliesiintyminen on kylmäävää katseltavaa – olisiko aika päästää Lemmy eläkkeelle?

Vasemmalta oikealle: Mikkey Dee, Lemmy, Phil Campbell.

Lemmy Kilmisterin terveysongelmat ovat olleet tapetilla jo useamman vuoden ajan. Motörhead pyrkii kiertämään sinnikkäästi, mutta niin keikkoja kuin kokonaisia kiertueita on peruttu Lemmyn kunnon takia.

Trio nousi viikonloppuna lavalle Glastonbury-festivaalilla ja soitti tunnin mittaisen vedon. Ei toki voi odottaa, että 40 vuoden ikään päässyt Motörhead soisi 69-vuotiaan Lemmyn johdolla kuin virkeimpinä päivinään, mutta Glastonbury-esiintymisen viimeiset minuutit ovat silti kylmäävää katseltavaa.

Motörhead päätti keikkansa Overkill-kappaleeseen, jonka aikana Lemmyn paletti menee täysin sekaisin ja silmään lähtee Ace of Spades -vaihde. Lemmy on ikoni ja legenda, jota puolustaisi maailman tappiin asti, mutta tällaisen esiintymisen katselu saa toivomaan, että hänelle olisi suotu ajoissa mahdollisuus vetäytyä arvokkaasti taka-alalle. Se saattaa olla jo liian myöhäistä.

Toisaalta on pakko kunnioittaa vakaata aikomusta lähteä saappaat jalassa, mutta surulliseksi tämä vetää. Overkill alkaa kohdasta 51.00.

PÄIVITETTY: poistetun videon tilalle uusi.