Muusikot surevat menehtynyttä The Rolling Stones -rumpali Charlie Wattsia – ”Raskas menetys koko musiikin historiassa”

Muun muassa Black Sabbathin, KISSin, Guns N' Rosesin ja Scorpionsin jäsenet ovat osoittaneet surunvalittelunsa edesmenneelle rumpalisuuruudelle.

25.08.2021

The Rolling Stones -yhtyeen rumpali Charlie Watts menehtyi tiistaina 24. elokuuta. Watts oli kuollessaan 80-vuotias. Rollareiden vuorenvarmana rumpalina Watts toimi vuodesta 1963 aina viimeisiin päiviinsä saakka.

Uutinen Wattsin kuolemasta on otettu musiikkimaailmassa vastaan raskain sydämin ja useat muusikot ovatkin julkaisseet sosiaalisessa mediassa osanottojaan ja muistokirjoituksia edesmenneelle rumpalille. Wattsia ovat muistaneet muun muassa Black Sabbathin Tony Iommi, Geezer Butler ja Bill Ward, KISSin Paul Stanley, Gene Simmons ja Peter Criss, Metallican Lars Ulrich, David Coverdale, Scorpions, Guns N’ Roses -nokkamies Axl Rose, Testamentin Alex Skolnick, Mikkey Dee (Scorpions, ex-Motörhead, ex-King Diamond), Anthraxin Charlie Benante ja Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave, Prophets of Rage).

”Muusikkona oli aina lohdullista tietää, että maailman parhain bändi oli yhä olemassa. Oli musertavaa kuulla Charlie Wattsin menehtymisestä. Rumpalina hän inspiroi minua syvästi. Tämä on raskas menetys koko musiikin historiassa eikä toista Charlie Wattsia enää tule. Hänen ainutlaatuinen tyylinsä ja tekniikkansa oli Rolling Stonesin sydän. Hän oli ja tulee aina olemaan suuri vaikuttaja meille rumpaleille. Hän oli yksi suosikkirumpaleistani ja rakasta ja kunnioitan häntä syvästi. Häntä tullaan kaipaamaan kovasti”, Peter Criss kirjoittaa Twitterissä.

”Kiitos, että raivasit tietä. Kiitos, että asetit standardit. Kiitos, että sait musiikin svengaamaan. Kiitos, että olit vitun cool. Kiitos siitä, että inspiroit kirjaimellisesti jokaista rock ’n’ roll -rumpalia maan päällä”, kirjoittaa puolestaan Lars Ulrich Instagramissa.

Lisää luettavaa