Nightwishin uuden levyn ensisingle tulee olemaan eeppinen, paljastaa Tuomas Holopainen

Kappaleella on mittaa kahdeksan ja puoli minuuttia.

02.05.2024

Nightwish tiedotti alkuviikosta julkaisevansa uuden Yesterwynde-pitkäsoittonsa 20. syyskuuta. Levyn ensimmäisenä maistiaisena julkaistaan toukokuun 21. päivä kappale Perfume of the Timeless, joka ei olekaan ihan se kaikkein perinteisin singlevalinta.

”Kun pidimme (levy-yhtiö) Nuclear Blastin kanssa ensimmäisen palaverin, jossa puhuttiin levystä ja singlejulkaisuista, kerroin, että ensimmäinen single tulee olemaan Perfume of the Timeless, joka kestää kahdeksan ja puoli minuuttia ja jonka kertosäe tulee vasta kolmen ja puolen minuutin kohdalla. He totesivat siihen vain, että täydellistä!” yhtyeen säveltäjä ja kippari Tuomas Holopainen kertoo Kerrangin tuoreessa haastattelussa.

”Se kertoo siitä, millainen perintö meillä jo on. Voimme tehdä mitä haluamme – ja niin minä teenkin. Varsinkin kun kuulin, että Spotifyn mielestä on parasta että laulu alkaa ensimmäisen 15 sekunnin aikana tai muuten ihmiset hyppäävät jo seuraavaan biisiin. Ihmisillä ei ole enää sen parempaa keskittymiskykyä.”

Yesterwynde on ensimmäinen Nightwishin levy sitten vuoden 2000 Wishmasterin, jolla laulaja-basisti Marko Hietala ei ole mukana. Holopaisen mukaan Hietalan lähdöllä ei ole ollut suurta musiikillista vaikutusta.

”Ainoa muuttunut asia on se, että meillä on kolmen äänen sijaan kaksi, ainoastaan Floor (Jansen) ja Troy (Donockley). Siinä se. Jukka (Koskinen), uusi basistimme, on niin jalat maassa oleva tyyppi, että hänen kanssaan on helppo työskennellä. Ja hän on äärimmäisen taitava soittaja, hyvin erilainen kuin Marko oli. Se on tuonut hieman uutta maustetta mukaan. Eli muutokset ovat vain positiivisia”, Holopainen tuumaa.

”Maailmassa on bändejä, joissa ei ole enää mukana ainoatakaan alkuperäisjäsentä. Mielestäni niin kauan kuin musiikki on hyvää, sellaisella ei ole lopulta väliä. Joillekin ihmisille tietyt bändit ovat niin pyhiä, että he eivät voi sulattaa kokoonpanomuutoksia vaikka musiikki olisikin hyvää, mutta minä en ajattele niin. Minä kuuntelen musiikkia, en ihmisiä sen takana. Musiikki on minulle ainoa asia joka merkitsee.”

Bändillä ei myöskään ainakaan vielä suunnittele keikkalavoille palaamista, vaikka uutta musiikkia pukkaakin. Holopainen kuitenkin rauhoittelee, että bändin tarina ei suinkaan ole päättymässä, vaikkei yhtye keikkailisikaan.

”Allekirjoitimme juuri useita levyjä käsittävän sopimuksen Nuclear Blastin kanssa, joten uutta musiikkia on ainakin luvassa jatkossakin. Keikkojen suhteen vedämme nyt vain hieman pidempään henkeä ja katsomme, mitä tapahtuu. Muuta en voi tässä vaiheessa asiaan sanoa.”

Lisää luettavaa