”Nykymaailman menoa seuratessa tuntuu, että kristinusko ei ehkä ole se suurin ongelma ympärillämme” – haastattelussa Evil Angel

Alkukantaista äärimetallia paiskova suomalaisbändi Evil Angel katosi skenekartalta pitkäksi aikaa. Nyt porukka on palannut näyttämölle mukanaan ajatonta paholaisen metallia sisältävä uutuusalbumi.

Unholy Fight for Metal -debyyttinne ja Unholy Evil Metal -uutukaisen väliin mahtuu pieni ihmiselämä. Millaisessa tilassa Evil Angel on elänyt nämä vuodet? 

– Levyjen välissä ehti tosiaan vierähtää noin 12 vuotta, mihin mahtuu muun muassa miehistönvaihdoksia, eli meillä on nyt rummuissa Sacrilegious Impalementistä ja Frontista tuttu Revenant. Laulajamme Orgasmatron oli puolestaan muutaman vuoden pois bändistä, mutta on taas mukana kokoonpanossa, kitaristi Dr. Vomit kertaa. 

– Olemme tehneet näiden vuosien aikana satunnaisia pistokeikkoja, joten yhtyettä ei ole koskaan kuopattu. Jäsenistöä on pitäneet kiireisenä muut, esimerkiksi edellä mainitut orkesterit. 

Peruskuulija tuskin löytää kahden levynne väliltä hirveästi tyylieroja, mutta mihin suuntaan bändi on mielestäsi muuttunut? 

– Suurin osa uuden levyn materiaalista on ollut valmiina jo vuosikaudet ja vanhimmat kappaleet jo edellisen levyn julkaisun aikaan, joten tyyli ei ole varmasti muuttunut liikaa. Eipä sitä ole kyllä tarvetta itsetarkoituksellisesti muuttaakaan. 

– Soundimaailma on ehkä hiukan vähemmän päälle hyökkäävä ja selkeämpi säilyttäen silti alkukantaisen voimansa. Myös rumpalinvaihdos on tietysti vaikuttanut lopputulemaan osaltaan. 

Onko Evil Angelissä kyse pelkästä vanhan primitiivisen metallin palvonnasta, vai onko hommassa jokin syvempi ulottuvuus? 

– Homma lähti aikoinaan liikenteeseen pitkälti vanhan liiton metallin kuten Sarcófagon, Sepulturan, Blasphemyn, Sodomin ja muiden vastaavien innoittamana, ja myös sanoituksellinen puoli tekee kunniaa tuohon suuntaan. Sanomamme on aina ollut antikristillinen, joskin nykymaailman menoa seuratessa tuntuu, että kristinusko ei ehkä ole se suurin ongelma ympärillämme. 

Olette seurailleet suomalaista metallikenttää jo pitkän aikaa aitiopaikalta. Millaisena näette Evil Angelin roolin siinä? 

– Hankala kysymys, johon jollain bändin ulkopuolisella voisi ehkä olla parempi perspektiivi. 

– Verkkaisesta julkaisutahdista ja pitkästä tauosta johtuen Evil Angelin rooli ei ole ainakaan medianäkyvyyden ynnä muun huomion osalta suurensuuri, mutta näkisin, että tämänkaltaisia yhtyeitä ei ole koskaan liikaa. Voisi siis sanoa, että rooli on tärkeä. Tällaiselle musiikille on aina tilausta, vaikka mittakaava olisi pieni. 

Millaisia suunnitelmia teillä on Evil Angelin tulevaisuuden suhteen? 

– Uuden levyn tiimoilta on tietysti suunnitteilla keikkoja, joten kiinnostuneet järjestäjät voivat ottaa yhteyttä meihin. Uusi levy on ulkona 31. toukokuuta, ja jos haluat tukea bändiä, levyä on saatavilla myös suoraan meiltä. 

– Historia on osoittanut, että kovin suureen ääneen ei parane huudella, mutta uuttakin materiaalia on olemassa ja toivon mukaan se materialisoituu nopeammin kuin 12 vuoden aikajänteellä, hah hah! 

Julkaistu Infernossa 5/2019.