Omnium Gatherumissa on kitaristin mentävä aukko – ”Pari vuotta on jo tuntunut, että rundaaminen kiinnostaa aina vaan vähemmän ja vähemmän”

Joonas Koto on eronnut kaikessa hiljaisuudessa bändistä jo syksyllä.

07.01.2020

Kitaristi Joonas Koto (kuvassa toinen oikealta) on nyt jonkun aikaa ollut sivussa Omnium Gatherumin keikkakokoonpanosta. Yhtye tiedotti eilen lähtevänsä kevään Amerikan-kiertueelle tuurajana toimivan Nick Cordlen (ex-Arch Enemy, Arsis) kanssa ja antoi Facebook-kommenteissaan myös ymmärtää, ettei Kotoa tulla enää näkemään bändin riveissä. Inferno otti Kotoon yhteyttä ja tämä vahvisti eronneensa bändistä virallisesti jo syksyllä, mutta yhtye ei ole asiasta kertonut julkisuudessa.

– Viimeiset pari vuotta on jo tuntunut, että rundaaminen kiinnostaa aina vaan vähemmän ja vähemmän. Tien päälle lähteminen alkoi ahdistamaan siihen pisteeseen asti, että alkoi olla tarvetta jopa ammattilaisen avulle. 2019 keväällä tehdyn Aasian- ja Australian-kiertueen jälkeen ilmoitin bändille, että nyt ois aikalisän paikka meikäläisen kohdalla. Lupauduin tekemään vielä toukokuun loppuun sovitut Venäjän keikat, mutta siitä eteenpäin jäisin määrittelemättömän pitkälle tauolle rundaamisesta, jotta saisin pääkopan kuntoon ja samalla tutkailisin, jotta alkaisiko se rundaaminen taas kiinnostamaan, Koto avaa päätöksen taustoja.

– Syyskuun 25. tuli viesti bändiltä, jossa kysyttiin suoraan, olenko mukana vai ulkona. Noin lyhyessä ajassa ei mieli ollut vielä alkuunkaan muuttunut, joten tein oman päätökseni asian suhteen ja ilmoitin eroavani bändistä – eli en saanut kenkää, vaan erosin aivan itse. Sitä en tiedä, miksi OG ei ole asiasta uutisoinut laisinkaan. Oman julkaisuvalmiin statementtini asiasta olen toimittanut bändille 22.11.2019. Mun mielestä on bändin asia ilmoittaa tällaisista asioista julkisuudessa, ei eroavan jäsenen.

– Pähkinänkuoressa: olen eronnut Omnium Gatherumista jo jonkin aikaa sitten johtuen totaalisesta kyllästymisestä rundaamiseen. Kaipa sitä jotain musiikillistakin vaihtelua alkoi tekemään pikkuhiljaa mieli. Eli Omnium Gatherumissa on kitaristi/taustalaulajan mentävä aukko, johon toivon hemmojen löytävän pätevän korvaajan. Kaikkea hyvää heille jatkossa.

Musiikkihommia ei Koto kuitenkaan ole jättämässä, vaan niitä tehdään muodossa tai toisessa ”hamaan hautaan asti”. Tarkoituksena on tehdä musiikkia ainakin Malpractice-yhtyettä sekä paria muutakin projektia varten – jos ei muuten, niin omaksi iloksi pöytälaatikkoon.

– Tällä hetkellä rundaaminen ja laajamuotoisempi keikkailu vaan on pois suljettu kuvio. Joitain irtokeikkoja olen jo lupautunut tekemään muun muassa ensi kesänä To/Die/Forin 20-vuotisjuhlakeikka John Smith -festareilla. Olen myös liittynyt 70-luvun rock- ja jytäcovereita soittavaan paikalliseen The Boogie Mooses -orkesteriin, jonka kanssa ensiesiintyminen on Kouvolan House Of Rockissa 8. helmikuuta, Koto kertoo.

– Bändit saa vapaasti kysellä kitaristiksi, jos siltä tuntuu ja tähdet on kohdillaan!

Omnium Gatherum on parhaillaan 70 000 Tons of Metal -risteilyllä Floridan ja Meksikon välillä. Yhtye kommentoinee asiaa, jahka ovat taas tietoliikenneyhteyksien äärellä.

Lisää luettavaa