Ozzy Osbourne nimeää bändin, jonka pitäisi ehdottomasti kuulua Rock ’n’ Roll Hall of Fameen

Ozzy itse pääsee kunniagalleriaan mukaan jo toistamiseen.

29.04.2024

Ozzy Osbourne on yksi tämän vuoden uusista lisäyksistä Rock ’n’ Roll Hall of Fameen. Ozzy nimettiin mukaan osana Black Sabbathia vuonna 2005 ja nyt laulaja pääsee mukaan myös sooloartistina. Rolling Stone -lehti kyseli terveysvaikeuksien vuoksi keikkalavoilta vetäytyneen Osbournen kuulumisia nimityksen johdosta ja tämä sanoo arvostavansa kunnianosoitusta nyt enemmän kuin silloin kun Black Sabbath nimettiin mukaan.

”Media ja lehdistö ei koskaan pitänyt Sabbathista. Me olimme heille anti-bändi eivätkä kriitikot pitäneet mistään tekemisistämme. Joten ajattelimme, että ’Ihan sama, emme me sinne tule pääsemään’. Luulin aina että valinnan tekee puhtaasti joku lautakunta, mutta nyt sainkin kuulla, että myös fanit äänestävät”, Osbourne toteaa.

”[Nimitys] on tuonut valoa nykyiseen harmaaseen elämääni. Luulin, että kaikki ovat jo unohtaneet minut, mutta eivät he ole. Se on tuonut minulle uutta intoa ja auttaa minua kuntoutuksessani.”

Osbournen lisäksi muita uusia nimityksiä ovat muun muassa Cher, Mary J. Blige ja Foreigner, joka Ozzyn mukaan olisi pitänyt ottaa mukaan jo vuosia sitten. Osbourne myös nimeää bändin, joka hänen mielestään pitäisi ehdottomasti nimetä mukaan tulevaisuudessa.

Motörheadin pitäisi olla mukana. Ilman muuta. Lemmy Kilmister on erittäin merkittävä osa kaikkea tätä. Jos minulta kysytään, Lemmy oli ultimaattinen metallityyppi. Hän eli bluesilla, mallasjuomilla ja metalla. Hän oli minulle rakas ystävä ja kaipaan häntä syvästi”, Osbourne sanoo.

”Pidin Lemmystä erityisesti siksi, että kaikki olivat samalla viivalla hänelle. Jos kysyit häneltä kysymyksen, hän vastasi rehellisesti. Jos kysyit vaikka mitä mieltä hän on biisistä, hän sanoi suoraan jos se oli hänestä paska. ’Jos et pidä vastauksesta, älä sitten anna minulle kysymystä’, hän sanoi.”

Uusia Rock ’n’ Roll Hall of Fame -nimityksiä juhlitaan 19. lokakuuta palkintoseremoniassa, joka esitetään suorana Disney+ -suoratoistopalvelussa. Osbourne ei vielä tiedä, kuka pitää hänen esittelypuheensa (Black Sabbathille nimityspuheen piti Metallica), mutta yksi vahvoista ehdokkaista on kuulemma muusikko-näyttelijä Jack Black. Osbourne myös sanoo esiintyvänsä gaalassa, mikäli hänen kuntonsa vain sallii.

Lisää luettavaa