Pala äärimetallihistoriaa myynnissä – alkuperäinen Carcass-rumpali huutokauppaa vanhan settinsä

Ken Owen ostaa rahoilla uuden tietokoneen voidakseen jatkaa musiikin tekemistä.

Kuva eBaysta, jossa Ken Owen myy vanhaa rumpusettiään, jolla tämä soitti Carcassin levyillä.
Kuva: Ralph "The King" Barklam

Äärimetallilegenda Carcassin perustajajäsen ja alkuperäisrumpali Ken Owen myy vanhaa rumpusettiään eBayssa. Myynnissä oleva setti on ollut Owenin käytössä 1990-luvun alussa ja keikkojen lisäksi sillä on soitettu bändin pitkäsoitot Necroticism – Descanting the Insalubrious (1991) ja Heartwork (1993) sekä vuoden 1992 Tools of the Trade -ep.

Rummut on huollettu, mutta käytön jälkiä ja ”pahimpia taisteluarpia” ei ole lähdetty hiomaan pois, koska ne ovat ”osa soittimen historiaa”. Kauppaan kuuluu rumpusetin lisäksi Owenin allekirjoittama aitoustodistus, kuvat Owenista signeeraamassa todistusta ja istumassa setin takana sekä paita, joka rumpalilla on kuvissa yllään.

Owen aikoo käyttää kaupasta saadut rahat sijoittaakseen uuteen tietokoneeseen, jonka kanssa tämä voi jatkaa musiikin parissa työskentelyä. Huutokauppa päättyy sunnuntai-iltana 24. lokakuuta noin kello 21 Suomen aikaa. Korkein tarjous on tätä kirjoittaessa 4 000 puntaa.

Owen kärsi vuonna 1999 aivoverenvuodosta, minkä vuoksi hän joutui kymmeneksi kuukaudeksi koomaan. Tapauksen jälkeen Owen ei ole enää kyennyt soittamaan rumpuja, mutta jatkaa musiikin tekemistä muulla keinoin.

View this post on Instagram

A post shared by Ken Owen’s Carcass Drumkit (@ken_owen_drumkit)