Poliisit pelkäsivät väkivaltaisiksi yltyviä protesteja – Mardukin keikka peruttiin natsisyytösten vuoksi

19.02.2017

Parhaillaan Pohjois-Amerikan-kiertueella oleva ruotsalainen black metal -yhtye Marduk, joka ammentaa lyriikkansa satanismista, kristinuskon vastustamisesta ja toisen maailmansodan historiasta, on joutunut perumaan konserttinsa Kalifornian Oaklandissa.

Loudwiren mukaan keikkapaikkana toiminut Metro Operahouse julkisti Facebookissa sittemmin poistetun viestin, jossa konsertin perumisen syyksi kerrottiin mahdollisesti väkivaltaisiksi yltyvien mielenilmausten ehkäiseminen. Loudwire kirjoittaa konsertin joutuneen Antifan syyniin ja järjestön syyttäneen Mardukia antisemitistiseksi ja natseja ihannoivaksi.

Oaklandin poliisilaitos arvioi bändin konsertin aiheuttavan protesteja ja mielenosoituksia, jotka voivat olla vaarallisia yleiselle turvallisuudelle. Poliisin arvio perustui helmikuun alussa Berkeleyn yliopistolla syntyneisiin mellakoihin, jotka saivat alkunsa oikeistomedia Breitbartin toimittaja Milo Yiannopoulosin luentoa vastustaneista mielenosoituksista.

”Olemme viime viikon aikana käyneet läpi lukuisia ja lukuisia Mardukin haastatteluja viimeisen 20 vuoden ajalta emmekä ole löytäneet mitään viitteitä siitä, että yhtye edistäisi valkoista ylivaltaa, nationalismia tai maahanmuuttovastaisuutta. Siitä huolimatta emme halua saattaa työntekijöitämme tai yleisöä vaaraan. Henkilökuntamme on pääosin värillistä ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluvaa ja he ovat ilmaisseet halunsa työskennellä, mutta koska meitä on uhkailtu, emme voi ottaa riskiä. Niinpä yleisen turvallisuuden nimissä – ja koska poliisi olisi näin meiltä joka tapauksessa vaatinut – olemme peruneet Mardukin konsertin”, kirjoitti Metro Operahouse Facebook-sivuillaan, kertoo Loudwire.

Mardukin, Incantationin ja Svart Crownin 7. helmikuuta alkanut yhteinen kiertue jatkuu sunnuntaina Portlandissa ja päättyy maanantaina Seattleen.

Lisää luettavaa