Profane Omen -kitaristi taas soolotuotannon parissa – Muistathan sen -singlellä mukana Viljami Kurjen oma tytär

Kappale on yksi kolmesta, jotka Kurki sävelsi omalle tyttärelleen sekä muille lapsille ja vanhemmille.

03.07.2020

Kun metalliorkesteri Profane Omen laitettiin telakalle, tarvitsi kitaristi Viljami Kurki uuden väylän, jota kautta purkaa sisälleen patoutunutta musiikkia. Koska tämä ei onnistunut erinäisten jamiprojektien avulla, päätti hän palata taas soolotuotannon pariin. Vuonna 2012 ilmestynyt Lauluja vapaudesta -sooloalbumi sai näin jatkoa Lauluja valosta -ep:stä, jonka sisältämät kolme biisiä on omistettu Kurjen Pinja-tyttärelle, joka täytti kesäkuussa seitsemän vuotta.

”Olen viettänyt todella paljon aikaa tyttären kanssa hänen varhaislapsuutensa aikana, joten oli luontevaa tehdä musiikkia niistä tunnoista, joita tuo aika on itsessä herättänyt. Sitä musiikkia, jolla on merkitys ennen kaikkea itselle”, Kurki avaa.

Ensimmäisenä singlenä tulevalta ep:ltä on tänään julkaistu kappale Muistathan sen, jolla Pinja soittaa huuliharppua. Kappaleen laulaa Viljamin hyvä ystävä ja Pinjan kummisetä, myös Profane Omenista tuttu Jules Näveri.

”Koska musiikki on aina tarvinnut mulle syvempiä merkityksiä, halusin, että likka saa myös osallistua biisiin. Hän on tykännyt soitella huuliharppua siitä asti, kun sai sellaisen ensimmäisen kerran käsiinsä kolmevuotiaana, joten se tuntui oivalta instrumentilta hänelle tuoda oma tulkintansa kappaleeseen, ja saatiin aikaiseksi taas yksi kiva yhteinen päivä, kun käytiin äänittämässä hänen soolonsa yhdessä. Niitä muistoja, jotka tuo hymyn huulille”, Kurki toteaa.

”Oli jotenkin itsestään selvää, että kun laulun teksti on ikään kuin elämänohje, kukas sen voisi paremmin toimittaa, kuin kummisetä, josta likka on aina tykännyt. Julesille on pakko vielä antaa erityismaininta siitä, että vaikka mies oli koronakaranteenin alla kotonaan Rio de Janeirossa, tyyppi sai äänitettyä omat laulunsa siellä ja toimitettua ne tänne. Puhutaan siis hepusta, jolla ei ole minkäänlaista äänitystaustaa, ja laitteistokin taisi olla mallia ’markalla ostettu kymmenen vuotta sitten’. Kerrassaan hienoa jälkeä sai silti aikaiseksi!”

Soolojulkaisut jatkuvat vielä tämän vuoden puolella, kun Kurki julkaisee lisää saman projektin biisejä metallivierailijoineen.

Lisää luettavaa