Rammstein kommentoi yhtyeen ympärillä pyörivää kohua ja laulajasta esitettyjä syytöksiä

Till Lindemannin kustantaja lopetti yhteistyön laulajasta esitettyjen väitteiden vuoksi.

05.06.2023

Hiljattain Suomessakin kiertueellaan vierailleen Rammsteinin ympärillä kuohuu. Kohinan taustalla ovat somessa levinneet syytökset, joiden mukaan eräälle naiselle olisi tarjoiltu huumausaineilla terästettyä juotavaa ennen Liettuan-keikkaa bändin toimesta järjestetyissä ennakkobileissä. Lisäksi esiin on noussut väitteitä, joiden mukaan Rammstein-laulaja Till Lindemannin vuonna 2013 julkaistua kirjaa olisi käytetty jollain tapaa pornografisessa videossa, jossa esitetään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Näiden syytösten johdosta Lindemannin kustantaja Kiepenheuer & Witsch tiputti laulajan listoiltaan.

Yhtye on julkaissut virallisella Instagram-tilillään lausunnon, jossa kommentoidaan bändin ja laulajan ympärillä pyöriviä syytöksiä ja some-keskustelua.

”Viime päivien uutisoinnit ovat aiheuttaneet faniemme keskuudessa kysymyksiä ja harmia. Otamme erittäin vakavasti kaikki syytökset, jotka ovat koskeneet meihin kovaa. Haluamme sanoa faneillemme, että meille on erittäin tärkeää, että tunnette olonne turvalliseksi ja mukavaksi keikoillamme niin lavan edessä kuin sen takana”, yhtye kirjoittaa saksaksi.

”Tuomitsemme kaikki rikkeet ja pyydämme, ettette lähde mukaan mihinkään ennakkoluuloihin, joita syytöksiä esittäneitä kohtaan on tehty. Teillä on oikeus mielipiteeseenne. Mutta meillä bändinä on myös oikeus – oikeus olla vapaa ennakkoluuloista.”

Lisää luettavaa