Rob Halford uudesta Judas Priest -levystä: ”Kuulostaa nuorelta ja tuoreelta”

Firepower ilmestyy 9. maaliskuuta.

16.01.2018

Judas Priest julkaisee piakkoin uuden, vanhan yhteistyökumppaninsa Tom Allomin tuottaman ja Andy Sneapin osatuottaman studioalbumin, jolta on jo saatu kuulla esimakua Lightning Strike -singlen muodossa. Moni fani sanoo kuulevansa kappaleessa paljon kaikua Priestin klassikkoaikojen soundista ja nokkamies Rob Halfordin mukaan siitä on kiittäminen juurikin Sneapia.

– Olemme tietoisia niistä elementeistä, jotka ovat Priestille tärkeitä ja jotka toimivat alasimena kaikelle, mitä olemme koskaan tehneet. Mutta työskenteleminen Andyn kaltaisen tavoitellun ja ajassa kiinni olevan metallituottajan kanssa on mahdollistanut sen, että kaikki mitä kuulet kaiuttimesta kuulostaa nuoreelta ja tuoreelta metallibändiltä. Olen aina yrittänyt pysyä ajan tasalla siitä, mitä metallikentällä tapahtuu ja luotan tähän vahvaan soundiin, Halford totesi Metal Hammer -lehden haastattelussa.

Halford avasi myös Firepower-levyn sanoitusten taustoja ja teemoja. Laulaja-tekstittäjä sanoo Priestin olevan siitä hyvässä asemassa, että he voivat mennä mihin suuntaan tahansa ja käsitellä asioita monipuolisesti. Uudella levyllä Halford sanoo reagoivansa ympäröivään maailmaan ja ottavansa kantaa ympäristöasioihin ja politiikkaan mahdollisimman vertauskuvannollisesti.

– Olemme aina pyrkineet monimerkityksellisyyteen ja jättää faneille varaa omille tulkinnoilleen. Tällä levyllä puhumme paljon äiti maasta ja paikoista kuten Downing Street 10 [jossa sijaitsee Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerin virka-asunto], mutta etsimme aina sopivan tasapainon; emme halua tuoda viestiä esille liian voimakkaasti, mutta näytämme, että olemme yhteydessä todellisuuteen kuin mikä tahansa joukko metallipäitä.

Lisää luettavaa