Rock ’n’ rollin pioneeri Little Richard, 87, on kuollut

Kevyet mullat, Richard Wayne Penniman.

09.05.2020

Rock ’n’ rollin pioneeri Richard Wayne Penniman, joka tunnettiin taiteilijanimellä Little Richard, on kuollut, uutisoi Rolling Stone -lehti. Asian vahvisti lehdelle Little Richardin poika Danny Penniman. 87-vuotiaana menehtyneen Little Richardin kuolinsyy ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Uransa 1940-luvun lopulla aloittanut ja 50-luvulla huippusuosioon noussut Little Richard oli yksi rock ’n’ roll -musiikin arkkitehdeista, jonka suuria hittejä olivat muun muassa Tutti Frutti, Long Tall Sally ja Lucille. Little Richardin vaikutus populaarikulttuuriin ja tuleviin muusikkopolviin oli merkittävä ja hän oli esikuva muun muassa The Beatlesille, Jimi Hendrixille, Queenille, Elton Johnille, David Bowielle ja Scorpionsille. Little Richard oli myös muun muassa edesmenneen Lemmy Kilmisterin suuri sankari.

”Little Richard puki sanoiksi sen, miltä minusta tuntui. Olin 12-vuotias, kun ensimmäisen kerran kuulin häntä ja sitä musiikkia ja se tuntui heti omalta”, Lemmy totesi joskus Chicago Tribunelle antamassaan haastattelussa.

Lisää luettavaa