Ruotsalaisten metalliveteraanien The Lurking Fear julkaisee toisen albuminsa – uudella kappaleella rouhitaan odotetusti vanhan liiton kuoloa

The Lurking Fear käsittelee toisella levyllään kuolemaa, hulluutta, kauhua ja mädänneisyyttä.

At the Gatesistä tuttujen Tomas Lindbergin (laulu), Jonas Stålhammarin (kitara) ja Adrian Erlandssonin (rummut), sekä Disfearin Andreas Axelssonin (basso) ja Skitsystemin Fredrik Wallenbergin (kitara) death metal -kokoonpano The Lurking Fear on toisen levynsä kynnyksellä.

19. marraskuuta ilmestyvä kokonaisuus on nimeltään Death, Madness, Horror, Decay, ja sisältää nimensä mukaista tavaraa.

”Halusimme tehdä toisesta albumistamme yhtenäisen kuuntelukokemuksen”, Lindberg paljastaa.

”Ensimmäistä levyä (Out of the Voiceless Grave, 2017) oli hauska tehdä, ja rakastan sen dynamiikkaa, mutta olemme puhuneet siitä paljon, ja tällä kertaa halusimme tehdä yhtenäisemmältä kuulostavan albumin. Halusimme sen kuulostavan oman identiteettinsä löytäneeltä bändiltä.”

”Halusin myös viedä sanoituksien konseptia pidemmälle. Mukana on tietysti paljon Lovecraft-vaikutteita, mutta mukana on myös viitteitä uudempiin kauhukirjailijoihin ja filosofeihin. Ei ole sattumaa, että tämä kiekko tuntuu sanoituksellisesti uuden At the Gates -albumin rumalta lapsipuolelta.”

”Sukelsin Ligottin ja Thackerin kaltaisten ajattelijoiden ideoihin ja lisäsin niihin kerroksen lovecraftiaanisen universumin kosmista kauhua. Perusidea on siis sama kuin ennen, mutta tekstit ovat kehittyneempiä ja filosofisempia.”

YouTube video

Lisää luettavaa