Saappaat jalassa – Lemmyn viimeiset päivät

30.12.2015

Kuten jokainen tätä juttua lukeva jo tietää, Lemmy Kilmister menehtyi 28. joulukuuta. Kuolinsyyksi kerrottiin aggressiivinen syöpä, mutta Rolling Stonen ansiokkaassa artikkelissa valotetaan tarkemmin raskaan rockin legendan viimeisiä päiviä.

Motörhead soitti viimeisen keikkansa 11. joulukuuta Berliinissä. Bändin manageri Todd Singerman kertoi, että kiertueen viimeisinä viikkoina Lemmyn tahti alkoi hidastua toden teolla. Hän ei enää antanut haastatteluita eikä tehnyt soundcheckejä, vaan säästi kaikki paukkunsa lavalle.

”Minulle tämä edusti Rocky-elokuvien tarinaa. Rohkeutta parhaimmillaan. Hän teki kuolemaa, hänellä ei ollut mitään jäljellä. Hän ei tiennyt sitä vielä, mutta hänen ruumiinsa täytyi tuntea se”, Singerman kommentoi.

Kiertueen päätyttyä Lemmy palasi kotiinsa Hollywoodiin, lähes suoraan omille 70-vuotispäivilleen. Guns N’ Rosesin ex-rumpali ja Motörheadissakin tuurannut Matt Sorum oli illan isäntänä Whisky a Go Gossa 13. joulukuuta järjestetyissä juhlissa.

Lemmy vietti illan parvella suurimmaksi osaksi Lars Ulrichin kanssa. Lavalla tähdet Metallican ja Anthraxin jäsenistä Slashiin, Steve Vaihin ja Zakk Wyldeen tekivät kunniaa legendalle.

15. joulukuuta Lemmy valitteli rintakipuja ja painui ensiapupäivystykseen. Lääkärit eivät löytäneet vikaa sydämestä ja vapauttivat hänet seuraavana päivänä. Singerman yhdessä muun Lemmyn lähipiirin kanssa pelkäsivät hänen kuitenkin saaneen aivoinfarktin, sillä hänen puheensa oli muuttunut soperrukseksi.

26. joulukuuta lääkäri tuli aivokuvausten tulosten kanssa Lemmyn kotiin. Syöpäkasvaimia oli kaikkialla aivoissa ja kaulassa, Lemmyllä olisi kahdesta kuuteen kuukautta elinaikaa.

Singerman olisi tahtonut pitää diagnoosin yksityisenä tietona, mutta Lemmy vaati kylmänrauhallisesti, että tieto tulisi jakaa ihmisille. Lemmyn ystäväpiirille ilmoittamisen jälkeen Singermanin oli määrä tehdä lehdistötiedote syövästä.

Sairaanhoitajat päivystivät Lemmyn asunnossa. Lemmyn suosikkipelikone kannettiin Rainbow Bar & Grillistä hänen luokseen. Mikkey Dee, Phil Campbell ja Ozzy Osbourne halusivat tulla välittömästi katsomaan ystäväänsä.

Lääkäri kävi Lemmyn luona aikaisin aamulla 28. joulukuuta. Tämän jälkeen Rainbow Bar & Grillin omistaja Mikael Maglieri saapui hengailemaan. Maglieri katseli kuinka Lemmy pelasi tuntitolkulla pelikonetta ja nukahti sen ääreen heräämättä enää.

Lisää luettavaa