Sara raskaampana kuin koskaan ennen – uusi Pimeys-levy julki

Sanoitukset ovat ammentaneet inspiraatiota Netflixin Dark-sarjasta.

21.01.2022

Kotimainen vaihtoehtorock-/metalliyhtye Sara on tänään julkaissut yhdeksännen studioalbuminsa. Pimeys, jonka tekstit ovat saaneet inspiraatiota Netflixin Dark-hittisarjasta, esittelee bändin raskaampana kuin koskaan aiemmin ja lähtökohtana oli jatkaa edellisen Summa-levyn (2018) soundia vieden sitä entistäkin syvemmälle kylmyyteen ja pimeyteen.

Hyvänä esimerkkinä tästä käy kappale Taivas, jolla vierailee Oranssi Pazuzu -yhtyeen laulaja Jun-His. Saran laulaja-kitaristi Joa Korhosen mukaan kyseessä on yksi levyn avainbiiseistä.

”Biisin riffissä on jonkinlainen sekoitus Metallicaa ja Mastodonia, tietysti Sara-filtterin läpi vietynä. Ehdottomasti yksi levyn tärkeimpiä biisejä. Kappale huusi vierailijaa ja itselleni tuli heti tietysti mieleen Jun-His. Halusin biisiin ripauksen sitä samaa synkkyyttä, jota hänen laulunsa luo kappaleisiin. Kappaleen tekstissä kellutaan tällä ihmeellisellä pallolla keskellä pimeää ja pohditaan, kuinka pieniä sitä ollaankaan. Kaikki muuttuu koko ajan ja välillä tuntuu, että sitä muutosta kovasti pelätään”, Korhonen kommentoi kappaletta.

Lisää Sara- ja Pimeys-aiheista juttua löydät vuoden ensimmäisestä Inferno-lehdestä, joka ilmestyy 28. tammikuuta. Pimeys-levyn voit kuunnella tuosta alta.

Bändi lähtee levyn myötä kiertueelle. Alkuvuoden periodiin on sovittuna seitsemän keikkaa ympäri Suomen, joista osa on jouduttu siirtämään huhti-toukokuulle. Keikkoja on tulossa Helsingin On The Rocksiin, Tampereen Yo-talolle, Jyväskylän Lutakkoon, Kuopion Sawohouseen, Seinäjoen Rytmikorjaamolle, Vaasan WSArenalle sekä Oulun Club Teatrialle. Siirrettyjen keikkojen tarkat päivät varmistuvat myöhemmin.

Lisää luettavaa