Scorpionsin pitkäaikaisin rumpali James Kottak on kuollut – lukuisat kollegat ja ystävät muistavat miestä sosiaalisessa mediassa

RIP James Kottak, 1962-2024.

10.01.2024

Amerikkalainen rumpali James Kottak menehtyi 9. tammikuuta 61-vuotiaana. Suru-uutisen on vahvistanut Kottakin tytär TMZ-lehdelle.

Urallaan lukuisissa kokoonpanoissa, kuten Montrosessa, McAuley Schenker Groupissa, Warrantissa ja lyhyesti The Cultissa sekä Dio-yhtyeessä vaikuttanut Kottak muistetaan erityisesti Kingdom Comesta sekä Scorpionsista. Kottak liittyi Scorpionsiin vuonna 1996 ja oli bändissä aina vuoteen 2016 asti ollen näin yhtyeen pitkäaikaisin rumpali. Kingdom Comessa Kottak vaikutti puolestaan ensin yhtyeen varhaisvuosina 1987-1989 ja myöhemmin vuodesta 2018 eteenpäin aina kuolemaansa saakka.

Lukuisat Kottakin ystävät ja kollegat ovat muistaneet edesmennyttä rumpalia sosiaalisessa mediassa. Omat muistokirjoituksensa ovat julkaisseet muun muassa Scorpions, Kingdom Come -basisti Johnny ”JB” Frank, laulajat Jeff Scott Soto ja Tim ”Ripper” Owens, AC/DC-rumpali Simon Wright, Poison-rumpali Rikki Rockett sekä Great White -kitaristi Mark Kendall.

”Tarjosin Kottakille apua ja tukea alkoholismin selättämisessä kuukausi sitten, mutta hän ei ollut valmis. Olisin saanut hänet suhteitteni avulla ilmaiseksi kuntoutukseen ja kerroinkin hänelle siitä. Surullista, että hän on nyt poissa. Osanotto kaikille läheisille”, Kendall kirjoitti X:ssä, entisessä Twitterissä.

Lisää luettavaa