Sepulturan Andreas Kisser: ”Ihmisistä tulee koko ajan laiskempia ja tyhmempiä”

Andreas Kisser 2015.
Kuva: Tuomas Mettänen

Sepulturan 13. tammikuuta julkaistavan Machine Messiah -albumin teemana on teknologian, automatiikan ja robottien ote ihmisistä. Samoissa aihepiireissä pyöri myös yhtyeen edellinen The Mediator Between The Hands And The Head Must Be The Heart -levy.

AMNplifyn haastattelema kitaristi Andreas Kisser sanoo olevansa oikeasti huolissaan siitä, miten teknologian kehitys vaikuttaa ihmisiin. Sen sijaan, että ne auttaisivat ihmisiä kehittymään, vaikutus on kitaristin mukaan päinvastainen.

– Robotit tekevät asiat meidän puolestamme ja ihmisistä tulee koko ajan laiskempia ja tyhmempiä. Keikoilla ihmiset kuvaavat puhelimillaan sen sijaan että nauttisivat hetkestä. Perheet käyvät ulkona syömässä eivätkä edes puhu toisilleen vaan näpräävät luurejaan. Nainenkin pitää hakea jostain vitun Tinderistä. Menkää mieluummin baariin ja puhukaa toisillenne! Kaikki ihmiskontaktit on korvattu tällaisilla konemaisilla ideoilla ja ne ovat menettäneet merkityksensä, Kisser päivittelee.

– Tietenkään kaikki teknologia ei ole pahasta ja Machine Messiahilla yritetäänkin löytää jonkinlaista tasapainoa. Mutta ihmisyydestä täytyy pitää kiinni. Lopulta suuri osa teknologiasta päätyy roskiin. Miksi vaihtaa iPhone neljästä viiteen ja edelleen kuuteen ja seitsemään? Tämä planeetta ja ekosysteemi ei kestä sellaista rytmiä kauaa ja siksi meidän ja tulevien sukupolvien täytyy löytää tasapaino.