Seventh Dimension tarttui melkoiseen haasteeseen – ruotsalaisyhtye coveroi Dream Theaterin yli 20-minuuttisen proge-eepoksen

Nyt ei olla lainakappaletta valitessa menty ainakaan aidan matalimmasta kohtaa.

Ruotsalainen progemetalliyhtye Seventh Dimension työstää parhaillaan neljättä pitkäsoittoaan. Sitä odotellessa yhtye tarjoaa faneilleen melkoisen namupalan – bändi on julkaissut nimittäin coverin Dream Theaterin vuoden 1995 A Change of Seasons -progemetallijärkäleestä. Kunnianhimoa ei siis ruotsalaisilta ainakaan puutu!

”Dream Theater on aina ollut suuri esikuva ja A Change of Seasons on kitaristi/pääbiisinkirjoittaja Luca Delle Faven kaikkien aikojen suosikkikappale”, kerrotaan toimitukseen lähetetyssä saatekirjeessä.

”Tämä on bändin tapa kiittää Dream Theateria, joka on vaikuttanut paitsi yksilötasolla, myös viitoittanut tien, joka on myöhemmin muuttanut kaikkien Seventh Dimensionin jäsenten elämää. Vaikka Seventh Dimensionilla onkin aiemmin ollut tapana lisäillä lainakappaleisiin uusia sovituksellisia elementtejä, tällä kertaa yhtye pysyy kuitenkin uskollisena jo valmiiksi täydelliselle kappaleelle. Biisin tarkoitus on ainoastaan tehdä kunniaa Dream Theaterille ja osoittaa bändin rakkautta tälle mestariteokselle.”