Shagrath säälii niitä, jotka katsovat Dimmu Borgirin videoita vain netistä – ”Jos haluat saada jotain aitoa, osta fyysinen tuote ja tue artistia”

26.05.2017

Norjalainen sinfoninen black metal -yhtye Dimmu Borgir sai keväällä vihdoin julkaistua pitkään työstetyn Forces of the Northern Night -keikkataltioinninsa. Laulaja Shagrath kuvailee Dead Rhetoric -sivuston haastattelussa dvd:lle taltioitujen, täyden sinfoniaorkesterin ja kuoron kanssa heitettyjen keikkojen olevan yhtyeen uran kohokohtia.

– Minusta tämä on voimakas näyttö siitä, mihin kykenemme ja olen erittäin iloinen, että saamme jaettua sen koko muun maailman kanssa. Nyt kaikki ne, jotka eivät olleet paikan päällä, pääsevät osaksi tuota kokemusta omissa olohuoneissaan. Olen todella ylpeä levystä, Shagrath toteaa.

Laulaja ei kuitenkaan innostu siitä, miten videoita katsotaan pääasiassa Youtubesta tai muista suoratoistopalveluista netissä, sillä se syö pahasti sitä katselukokemusta, johon yhtye dvd-julkaisussaan pyrkii.

– Minua säälittää ne ihmiset, jotka katsovat Dimmu Borgiria Youtubesta. He eivät näe sitä oikealla äänen- tai kuvanlaadulla. Jos haluat saada jotain aitoa, osta fyysinen tuote ja tue artistia. Se on hyvin tärkeää bändien eloonjäämiseksi. Tiedän, että internet on muuttanut asioita, mutta Youtube ei ole oikea tapa kokea Dimmu Borgiria. Jos haluat maksimoida kokemuksesi, osta oikea levy.

Dimmu Borgirilla on parhaillaan työn alla myös seuraava studioalbumi, jota sitäkin on odoteltu malttamattomina fanien keskuudessa. Shagrath on tietoinen tästä, mutta vakuuttaa, ettei odottelu johdu ainakaan yhtyeen laiskuudesta.

– Voimme keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Viime levystä on mennyt seitsemän vuotta, mutta me emme halua olla mikään oravanpyörässä pyörivä bändi, joka julkaisee levyn vuodessa. Haluamme antaa faneillemme rehellisen ja aidon tuotteen ja se vie aikaa, Shagrath sanoo.

– Lisäksi olemme kiertäneet ympäri maailmaa viime levyn tiimoilta. Kulisseissa tapahtuu koko ajan paljon asioita, mitä monet eivät ymmärrä.

Lisää luettavaa