Stam1na-kirja tulossa syksyllä – ”Olen itsekin löytänyt yhtyeestämme puolia ja syvyyksiä, joita en tiennyt olevan olemassa”

Kirjan on toimittanut Infernon sivuiltakin tuttu Ari Väntänen.

22.02.2023

Kesällä 1996 perustetun, vuonna 2005 debyyttipitkäsoittonsa julkaisseen ja viidesti Emma-palkitun metalliyhtye Stam1nan tarina paketoidaan seuraavaksi kansien väliin. Like Kustannus julkaisee nimittäin 27. syyskuuta Stam1na – Muistipalatsi -kirjan, jonka on toimittanut Infernonkin sivuilta tuttu toimittaja, tietokirjailija ja suomentaja Ari Väntänen. Väntänen on aiemmin julkaissut muun muassa Stonesta, Hanoi Rocksista, Apulannasta ja viimeisimpänä The Rasmuksesta kertovat rock-elämäkerrat.

”27-vuotiaan ja 10 studioalbumia synnyttäneen bändin ura on melkoinen urakka paketoida yksiin kansiin. Väntäsen laserintarkka ja soljuva teksti onnistuu siinä täydelleen. Kirjaa varten tehtyjen haastattelujen kautta olen itsekin löytänyt yhtyeestämme puolia ja syvyyksiä, joita en tiennyt olevan olemassa. Kirja kertoo näin meistä enemmän kuin pelkkä historiikki tai dokumentti. Teos on pala Stam1nan elävää uraa”, kommentoi laulaja-kitaristi Antti ”Hyrde” Hyyrynen.

Stam1na työstää parhaillaan myös seuraavaa pitkäsoittoaan luottotuottajansa Janne Joutsenniemen kanssa. Lue aiheesta lisää toverilehdestämme Soundista.

Lisää luettavaa