Supermassive tuo erikoisia vieraita Helsinkiin – Haastattelussa belgialainen Amenra

Kaupunkitapahtuma tarjoaa Helsingin klubeilla raskaampaa edustusta muun muassa doomista ja sludgesta.

09.10.2014

Supermassive Festival on kaupunkitapahtuma, jossa Helsingin klubeille levittäytyy niin kotimaisia kuin ulkomaisia musiikkierikoisuuksia.

Supermassive järjestetään 22.–26. lokakuuta. Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät täältä.

Tavastialla nähdään raskaampaa edustusta torstaina 23. päivä, kun kattausta on doomista freak folkiin. Joukossa on myös belgialainen Amenra, tunnelmalliseen sludgeen ja doomiin erikoistunut yhtye, joka nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Amenra on outolintu, joka on tehnyt omannäköistä musiikkiaan yli kymmenen vuotta. Viiden studioalbumin lisäksi yhtye on julkaissut muun muassa kolme dvd:tä, liudan split-albumeita ja kaksi kirjaa.

Amenran laulaja Colin H. Van Eeckhout vaihtoi kuulumisensa Infernon kanssa:

Millaisia odotuksia teillä on Suomen keikkaa varten?

”Mitä matalammat odotukset, sitä paremmat keikat. Sen näkee sitten.”

Mihin tapahtuman bändeistä suosittelisitte tutustuttavan itsenne lisäksi?

Wovenhand, Shellac, Coldcave, Tim Hecker ja Six Organs of Admittance ovat todella hyviä. Varmasti löytyy muitakin yhtyeitä, en vain ole vielä tutustunut niihin.”

Onko teiltä tulossa uusia julkaisuja piakkoin?

”Olemme sellainen yhtye, että meillä on koko ajan uusia suunnitelmia. Työstössä on uusi MASS-albumi ja akustinen pitkäsoitto, joka on jatkoa Afterlife ep:lle (2008). Saimme valmiiksi juuri ensimmäisen ambient-levymme, jonka kylkeen kuuluu lyhyt taide-elokuva. Se julkaistaan alkuvuodesta 2015 kuten myös toinen livealbumimme. Tämän lisäksi suunnitteilla on miljoona muuta julkaisua, videoklippejä ja niin edelleen.”

Tuleva vuosi on yhtyeellä kiireinen ja tekemistä piisaa edellä mainittujen lisäksi muun muassa erinäköisillä yhteistyöprojekteilla ja keikoilla.

”Unohda kaikki odotukset ja keskity olennaiseen: Luovuuden draiviin, joka meitä vainoaa”, Van Eeckhout lisää mystisesti.

Voit tutustua tarkemmin Amenra-yhtyeeseen täältä.

Lisää luettavaa