Syöpää vastaan taisteleva Exodus-rumpali antoi tilannepäivityksen – ”Minulta löydettiin mesoteliooma vatsaontelosta”

Tom Hunting käy parhaillaan immunoterapiahoidossa.

04.01.2022

Thrash metal -veteraani Exodusin rumpali Tom Huntingilla diagnosoitiin keväällä 2021 okasolusyöpä, jonka vuoksi tämä joutui viime kesänä gastrektomialeikkaukseen eli vatsalaukun poistoon.

Hunting kertoi kuulumisistaan ja voinnistaan hiljattain entisen Exodus-laulaja Rob Dukesin isännöimän Put Up Your Dukes -podcastin haastattelussa.

”[Leikkauksen yhteydessä] minulta löydettiin mesoteliooma vatsaontelosta ja se leikattiin myös. Sitä pidetään nyt tällä hetkellä erityisesti silmällä”, Hunting sanoo ja kertoo saavansa parhaillaan immunoterapiahoitoa.

”Kemoterapia on kuin ydinpommi – se pistetään kehoon ja se tappaa kaiken: vaaralliset solut, terveet solut – kaikki tuhoutuu. Ja se on todella rankkaa ruumiille.”

”Jos kemo on kuin kaiken tappava pommi, immunoterapia on enemmänkin… Se opettaa immuunisysteemin tappamaan kaiken vieraan. Se toimii kuin moni tämän päivän HIV-lääke tai hieman kuin COVID-rokote. Se kertoo kehollesi, että jos tämä tietty vieras juttu jyllää kropassasi, se pitää nujertaa.”

Hunting kertoo luottavansa lääkäreihin ja lääketieteeseen ja haluaa toimia esimerkkinä muille vastaavista oireista kärsiville.

”Haluan ihmisten tietävän tästä ja käyvän tarkistuksissa. En itse käytä sosiaalista mediaa, mutta mitä olen Exodusin sivuilla lukenut, jotkut ovat havahtuneet, että hei, minulla on myös ongelmia vatsan kanssa”, Hunting toteaa.

”Minua on skannailtu matkani aikana jatkuvasti, koska lääkärit haluavat nähdä, miten reagoin heidän juttuihin. Se on osa tiedettä ja sen kehitystä. Jos he auttavat minua elämään – ja minä rakastan elämääni – ja minä vuorostani autan heitä auttamaan muita paremmin, kaikki voittavat.”

Lisää luettavaa