Takaisin sorvin ääreen 25 vuoden tauon jälkeen – Laughing Sam’s Dolphin julkaisi näytteen paluulevyltään

Lahtelaisyhtye äänitti vanhat demonsa uudelleen uudeksi albumikokonaisuudeksi.

06.07.2020

Lahtelaistaustainen Laughing Sam’s Dolphin oli 1990-luvulla aktiivinen grungeyhtye, joka nautti keikkasuosiota etenkin Lahden seudulla ja julkaisi myös kaksi hyvän vastaanoton saanutta demoa. Nyt yhtye tekee paluun 25 vuoden takaisiin tunnelmiin ja grungen kulta-aikoihin julkaisemalla nimeään kantavan albumin, jolle se äänitti uudelleen mainituille demoille tekemiään kappaleita.

”Hämmästyttävä kokemus, kun heti ekoista treeneistä lähtien tuntuu kuin olisi palannut 90-luvulle. Nyt tätä musiikin riemua osaa vaan arvostaa vieläkin enemmän”, kommentoi laulaja Kimmo Härmä.

”Onneksi lähdimme äänittämään biisit kunnon studiossa uudelleen. Vaikka demoillakin meininki oli jo aikanaan kohdallaan, niin tältähän ne olisi pitänyt jo silloinkin kuulostaa”, toteaa vuorostaan kitaristi Jani Kämppi.

Ensimmäisenä singlenäytteenä yhtye on julkaissut uuden versionsa kappaleesta Try Some, joka oli aikanaan yhtyeen ainoa virallisesti julkaistu kappale – alkuperäinen Try Some ilmestyi Monoheads -kokoelmalevyllä vuonna 1993. Singlen kannen on suunnitellut bändin logon ja demojen kannetkin piirtänyt Pertti Jarla, joka nykyään tunnetaan parhaiten Fingerpori-sarjakuvasta. Jarla suunnittelee myös bändin tulevan albumin kannen.

YouTube video

Lisää luettavaa