”Tämä voi olla viimeinen keikkani ikinä” – Therionin Christofer Johnssonilla vakava niskavamma

05.02.2017

1980-luvulta asti sinfonista metallia veivannut Therion esiintyi 70 000 Tons of Metal -risteilyllä. Risteily järjestetään 2.-6. helmikuuta.

Bändin leiristä on kuitenkin kantautunut huonoja uutisia, sillä yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Christofer Johnsson on ilmoittanut, että risteilykeikka saattoi olla hänen viimeisensä.

Syynä tähän on muutama viikko sitten alkanut raju kipu Johnssonin niskassa, käsissä ja selässä. Kipu esti miltei kokonaan nukkumasta, eikä mies ollut kyennyt soittamaan. Oireiden syyksi paljastui lopulta kaksi välilevynpullistumaa niskassa. Tiedotteen mukaan Johnsson toivoo voivansa parantaa vaivansa ilman kirurgisia toimenpiteitä.

Tällä hetkellä Johnsson joutuu käyttämään niskatukea, myös keikalla.

”Nukuin vähemmän ja huonommin joka yö, ja kun yritin soittaa kitaraa, pystyin soittamaan vain puolikkaan kappaleen ennen kuin kipu pakotti minut lopettamaan. Motoriikkani meni niin huonoksi, että olin jopa fyysisesti kykenemätön soittamaan suurinta osaa kappaleista”, Johnsson kertoo tiedotteessa.

Johnsson joutui hakemaan apua Venäjältä, koska toisin kuin Ruotsissa, Venäjällä oli resurssien puolesta mahdollista saada asiaan selvyys nopeasti ja tätä myötä jättää keikan peruuttaminen välistä.

Soitetun keikan jälkeen Johnsson suuntasi takaisin Venäjälle keskustelemaan tulevaisuuden hoitotoimenpiteistä.

Lisää luettavaa