Taneli Jarva tummissa akustisissa tunnelmissa – kuuntele komea Leonard Cohen -tulkinta

Avalanche esittelee Jarvan akustisen sivuprojektin soundia.

10.06.2021

Infernon lukijat varmasti tuntevat Taneli Jarvan parhaiten raskaamman musiikin parista, löytyyhän miehen cv:stä kuitenkin sellaisia nimiä kuin Sentenced, Impaled Nazarene, The Black League sekä Poison Whisky. Miehellä on kuitenkin myös pitkään muhinut sivuprojekti, jolla ei ole mitään tekemistä metallin kanssa.

Sami Hassinen (Sleep of Monsters, ex-Blake), joka on tuttu 20 vuoden ajalta bändieni miksaajana, kimppakeikoilta tai oheishommista, näki akustisaiheisen Instagram-päivitykseni joululta 2018 ja muistutti, että tämmöisestä hommasta on kuulemma puhuttu jo 15 vuotta sitten”, Jarva avasi T. Jarva & The Dark Place -projektinsa taustoja Soundi-lehdelle.

Toistaiseksi Jarva ja Hassinen ovat tehneet akustisia esiintymisiä lähinnä duona, mutta Dark Place -yhtye voi Jarvan mukaan esiintyä monessa eri muodossa eli niin soolona kuin isommankin ryhmän kanssa. Kuten projektin nimestä ja yllä olevasta Leonard Cohenin Avalance-kappaleen hienosta tulkinnasta voidaan päätellä, sen repertuaari ui synkissä vesissä. Cohenin lisäksi lainakappalevalikoimaan kuuluu muun muassa Tom Waitsia, Nick Cavea, Mark Lanegania, Townes Van Zandtia ja Dead Moonia. Omaakin materiaalia on Jarvan mukaan tulossa.

Lue aiheesta lisää Soundista.

Lisää luettavaa