Tarina henkisestä ja fyysisestä yksinäisyydestä – ennakkokuuntelussa Radienin ep-levy

Mukana rumpali Lehtisen biisikohtaiset kuvailut.

Radien
Kuva: Nickolai Kuskov

Helsinkiläinen Radien julkaisee uuden Aste-ep:n 3. heinäkuuta. Kahdesta biisistä muodostuva monipolvinen kokonaisuus tuo uusia sävyjä bändin mustaakin mustempaan sludge/doom metaliin antaen runsaasti painoarvoa syntetisaattoreille ja sampleille.

Inferno tarjoaa ep-levyn kokonaisuudessaan ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt. Lisäksi mukana on rumpali Tuomo Lehtisen kuvaukset levyn molemmista kappaleista. Soittimen ja Lehtisen kuvailut löydät tuosta alapuolelta.

Radien heittää kesällä kolmen keikan putken, joka alkaa levynjulkistuskeikalla 18. heinäkuuta Helsingin Kuudennella Linjalla yhdessä Full of Hellin ja Havukruunun kanssa. Putki jatkuu seuraavana päivänä Tampereen Vastavirralla yhdessä Full of Hellin, Death Toll 80k:n ja Fuck-Ushiman kanssa ja päättyy Lahden Torveen 20. heinäkuuta, jossa mukana Full of Hellin lisäksi myös Dredged, Hävitys ja Tunkio.

Tunne

Asteen kaksi kappaletta muodostavat kokonaisuuden, joka on tarina yksinäisyydestä niin fyysisessä kuin henkisessäkin mielessä. Tunteen rakensimme Noora Kauppilan (karjalainen itku) ja Juuso Raunion (igil, kurkkulaulu) avustuksella saaden biisiin alkukantaista voimaa ja tunnetta. Surun, epätoivon ja turtumuksen kautta kertoja etenee kohti itsensä ja tilanteensa hyväksyntää.

Haudat

Haudat on suoraa jatkumoa Tunne-biisille. Onko kaiken jälkeen mahdollista olla sinut kaikkeuden kanssa? Tommi Rapeli soitti saksofonit biisiin.