Tesseract-nokkamies sooloilee – Daniel Tompkins julkaisi uuden singlen tulevalta levyltään

Castles on muusikon soolodebyytti.

Brittiläisen progemetallibändi Tesseractin laulaja Daniel Tompkins julkaisee tulevana perjantaina eli 31. toukokuuta ensimmäisen sooloalbuminsa Castles. Näin julkaisun kynnyksellä siltä tarjoillaan vielä viimeinen ennakkopala Black the Sun -kappaleen muodossa. Voit tutustua kappaleen tunnelmiin tuosta yläpuolelta.

Levyltä on aiemmin lohkaistu maistiaisina kappaleet Saved ja Limitless, jotka löytyvät artikkelin lopusta. Tompkins on kuvaillut Castles-levynsä saaneen inspiraatiota ihmissuhteiden kaaresta mokineen, väärine tuomioineen ja intohimoineen.

”Jokaisella on kokemuksia, jotka ovat verrattavissa toisiinsa. Luotamme ja välitämme toisesta suuresti ja joskus suhde vain epäonnistuu. Itse asiassa suurin osa epäonnistuu. Mutta osa selviää, kukoistaa ja muodostaa uskomattoman, elinikäisen kumppanuuden tai vähintäänkin tärkeän, pitkäkestoisen rakkauden. Joskus taas teemme todella pahoja vääriä olettamuksia ja toisen todellinen luonto paljastuu vasta ajan myötä”, Tompkins kuvailee.

”Joskus traagiset virheet, fyysinen tai henkinen väkivalta tai riippuvuus ovat ongelmia, jotka vahingoittavat peruuttamattomasti suhteita ja elämiä huolimatta siitä, miten rakastuneita osapuolet ovat. Tämä on se alue, missä kaikkein traagisimmat tarinat syntyvät.”

Tesseract nähdään ensi kesänä Suomessa, kun yhtye nousee lavalle Seinäjoen Provinssissa torstaina 27. kesäkuuta.