Timo Tolkki vetää musiikkinsa pois suoratoistopalveluista – kritisoi kovaan sävyyn erityisesti Spotifyta

"He kylmästi käyttävät hyväkseen ihmisiä ilman minkäänlaisia eettisiä tai moraalisia periaatteita eikä millään muulla kuin tuotolla ole väliä", Tolkki avautuu.

19.12.2023

Entinen Stratovarius-kitaristi ja biisintekijä Timo Tolkki kertoo pitkässä some-julkaisussa vetävänsä musiikkinsa pois suoratoistoalustoilta pitkällisen harkinnan jälkeen. Pitkässä kirjoituksessaan Tolkki perustelee päätöstään ja antaa kovaa kritiikkiä erityisesti Spotifyn ja Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ekin suuntaan.

”Spotifyta on pidetty ’musiikkiteollisuuden pelastajana’. Ehkä niin, mutta minulle se edustaa ahneuteen pohjautuvaa entiteettiä, jonka korvaussysteemi on moraaliton, epäeettinen ja epäreilu muusikkoja, biisintekijöitä ja bändejä eli niitä kohtaan, jotka pitävät bisneksen pystyssä”, Tolkki kirjoittaa.

”Viimeinen pisara minulle oli se, että Spotify ilmoitti, ettei se aio maksaa mitään artisteille, joilla on vähemmän kuin tuhat striimausta. Toinen ’naula arkkuun’ niin sanotusti oli heidän suunnitelmansa siitä, että he alkavat luomaan tekoälyllä artisteja, joita ei todellisuudessa ole tietenkään olemassa. En halua olla osallisena missään tällaisessa.”

”Kaikki nämä seikat yhdessä edustavat täysin päinvastaista kuin se, mitä minä musiikillani teen. Minä ilmaisen musiikillani sieluani, henkeäni ja lahjakkuuttani enkä suostu olemaan yhteistyössä tahon kanssa, jota pidän tuhoavana voimana tällä kauniilla planeetallamme. He kylmästi käyttävät hyväkseen ihmisiä ilman minkäänlaisia eettisiä tai moraalisia periaatteita eikä millään muulla kuin tuotolla ole väliä. He eivät mieti toimintansa seurauksia sekuntiakaan.”

”Jos jatkossa julkaisen jotain, teen sen oman nettisivuni kautta. Toivon, että tulevaisuudessa artistit alkavat myydä musiikkiaan ja muuta laatusisältöä omissa kanavissaan. Uskon, että se on täysin mahdollista säilyttäen kuitenkin rehellisyys taiteilijana ja ihmisenä.”

Lue Tolkin pitkä kirjoitus alta (tai tästä).

Lisää luettavaa