Triviumin Matt Heafyn black metal -projekti hahmottuu – mukana myös Emperorista tuttu Ihsahn

Vuonna 2000 perustetusta Triviumista tuttu Matt Heafy vihjaili jo kolmisen vuotta sitten black metal -projektistaan, joka on saamassa viimein tuulta alleen. Aisaparikseen Myritu-nimiseen bändiin mies on saanut Emperor-legenda Ihsahnin.

– Myritun oli tarkoitus olla black metal -yhtye, johon en kertoisi kuuluvani. Ajattelin tehdä musiikkia aidossa 1990-luvun toisen aallon black metalin hengessä – jotain siihen suuntaan kuin Darkthrone, vanha Dimmu Borgir ja vanha Emperor. Vaikka Myritun juuret ovat blackissä, se tulee olemaan myös jotain paljon enemmän, se on kaikkea, mitä olen halunnut aina kokeilla.

Emperorin Ihsahn tulee tuottamaan levyn, ja hän on myös kirjoittanut joitain kappaleita kanssani. Tulemme nauhoittamaan materiaalin Norjan Notoddenissa, jossa myös kaikki Emperorin äänitykset on tehty. On vain ajan kysymys, milloin tämä tapahtuu, koska Ihsahn on uskomattoman kiireinen ja samoin on myös Trivium. Olemme kuitenkin olleet yhteyksissä ja jaelleet ideoita puolin ja toisin. Muutama biisi on jo kirjoitettu valmiiksi ja demotettu.

Triviumin tuorein levy Silence in the Snow ilmestyi lokakuussa ja Ihsahnin tuleva levy odottaa julkaisua.

Laitetaanpa muistutukseksi Emperor-sävellys vuodelta 1992. Heafy oli muuten tuolloin kuusivuotias.

YouTube video

Lisää luettavaa