Turmion Kätilöiden värikkäät vaiheet kootaan kirjaksi

En tahdo unohtaa koskaan on kertomus sinnikkyydestä, ystävyydestä, kipukohdista ja yli kahden vuosikymmenen aikana luodusta menestyksestä.

29.02.2024

Yli kahden vuosikymmenen ajan omintakeista industrial metalia takoneen Turmion Kätilöiden vaiheet kootaan bändihistoriikiksi. Tietokirjailija ja toimittaja Elina Järven toimittama Turmion Kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan kertoo yhtyeen vaiheet soittajien henkilökuvien kautta. Teos avaa, kuinka savolaisesta marginaalibändistä kehittyi kultalevyjä ja Emma-ehdokkuuksia kahminut yhtye, joka on muun muassa lämmitellyt Nightwishiä Lontoon Wembley Arenalla.

”Kirjassa on lähdetty raapimaan pintaa syvemmältä sitä, mitä kulisseissa tapahtuu ja mitä maskien alta paljastuu. Suosikkikappaleiden taustalta löytyy muun muassa läheisen sairastuminen Alzheimerin tautiin, neljä aivoinfarktia, sydänkohtaus sekä onnen ja surun aiheita rakkaudessa. Turmion Kätilöillä on hyvin uniikki kyky käsitellä myös vaikeita aiheita mustaan huumoriin ja ronskiuteen verhottuna. Koen teoksen parissa onnistumisen tunteita siinä, että olen saanut raavaat rokkarit puhumaan sydämestään asti, ja on osoittautunut, että jokaisella heistä on varsin suuri sydän”, Järvi kommentoi.

”Keikasta toiseen ja levystä seuraavaan painaessa emme ole itsekään aina oikein ymmärtäneet, minkälaiset mittasuhteet asiat ovat saaneet ja mitä tämä kaikki on vaatinut. On ollut suorastaan terapeuttista istua alas ja savun hälvettyä katsoa, mihin asti me olemme yhdessä päässeet – ja jakaa tämä kaikki meidän fanien kanssa, jotka ovat uskoneet meihin jo toistakymmentä vuotta”, toteaa yhtyeen toinen solisti Saku ”Shag-U” Solin.

Bazar Kustannus julkaisee Turmion Kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan -teoksen 2. lokakuuta.

Lisää luettavaa