UFO-kitaristi Paul Raymond menehtyi – muun muassa Metallica-, Megadeth- ja Arch Enemy -muusikot ottavat osaa suruun

73-vuotias Raymond menehtyi sydänkohtaukseen.

Brittiläisen heavy metalin ja hard rockin esi-isiin luettavan UFO-yhtyeen kosketinsoittaja-kitaristi Paul Raymond (kuvassa oikeassa laidassa) menehtyi lauantaina 13. huhtikuuta sydänkohtaukseen. Hän oli 73-vuotias. Suru-uutisen vahvisti Raymondin elämänkumppani Sandra sosiaalisen median välityksellä.

Kun tieto Raymondin kuolemasta alkoi levitä, alkoi sosiaaliseen mediaan ilmestyä myös kollegoiden ja fanien surunvalitteluja. Järkyttyneitä reaktioitaan jakoivat muun muassa Metallican Kirk Hammett, Arch Enemyn Michael Amott, Megadethin David Ellefson, Whitesnaken Doug Aldrich sekä ex-Dream Theater -kiipparisti Derek Sherinian.

”Nerokas ja aliarvostettu muusikko. Surullinen päivä rock ’n’ rollille. Kaikki alkuperäiset sankarit poistuvat yksitellen”, Michael Amott kommentoi Twitterissä.

”Hänen mahtava Rhodes-työskentely Love to Love -kappaleessa inspiroi minua – Dream Theaterin Lines in the Sandin piano-osuus on johdettu siitä kappaleesta”, toteaa puolestaan Derek Sherinian.

Raymond vaikutti UFOssa vuosina 1976-1980, 1984-1986, 1993-1999 sekä vuodesta 2003 kuolemaansa saakka ja hän oli mukana usealla bändin levytyksellä. UFO on parhaillaan viimeisellä kiertueellaan alkuperäislaulaja Phil Moggin päätettyä lopettaa bändissä kuluvan rundin jälkeen.

Hi to all the fans and people who knew Paul! This is Sandra, Paul's life partner speaking: With a desperate and broken…

Posted by Paul Raymond on Saturday, April 13, 2019