Uusi Amorphis-albumi syyskuussa, puikoissa Jens Bogren

Luvassa tarinoita punaisen pilven alta.

04.03.2015

Jens Bogren. Tuo nimi on piirtynyt viimeisen reippaan kymmenen vuoden aikana melkoiseen nippuun kovia metallilevyjä. Nyt Bogren on päätymässä toden teolla myös kotimaisten kiekkojen kansiin: vastikään hän hoiteli uusimman Mokoma-levyn miksauksen, ja seuraavaksi miekkonen ottaa hoitaakseen tulevan Amorphis-albumin tuotantotehtävät. Myös yhtyeen edellisen, vuonna 2013 julkaistun Circle-levyn tuotti ruotsalaishahmo, monesta tuttu Peter Tägtgren.

Juuri julkaistu tiedote kertoo, että Amorphis on demotellut tulevan albumin materiaalia koko alkuvuoden, ja levyn esituotantovaihe starttaa kuluvassa kuussa Helsingissä. Varsinaisiin äänityksiin Bogrenin Fascination Street -studiolle Tukholmaan siirrytään huhtikuussa, ja albumin on tarkoitus ilmestyä syyskuussa.

Vielä nimeämättömän levyn musiikillinen linja on arvoitus, mutta Amo-sanoituksista jo tuttuun tapaan vastaava taiteilija Pekka Kainulainen kuvailee syntyviä lyriikoitaan näin:

”Ne ovat Kalevalan tapaan kuvauksia luonnonilmiöistä, vuodenaikojen kierrosta ja ihmismielestä. Uudelleen ja uudelleen toistuvat tilanteet, joissa toivo ja epätietoisuus vuorottelevat. Ihminen yrittää saada neuvoja itseään korkeammilta voimilta, tietäjiltä ja jumalilta. Runot eivät muodosta varsinaista tarinaa, mutta niitä yhdistää tietty, meidänkin ajassamme vallitseva teema. Elämme punaisen pilven alla, ja aika taas kerran puntaroi meitä.”

Kun Amorphisin 12. albumi on julki, bändi suuntaa marraskuussa starttaavalle Euroopan-kiertueelle Nightwishin kera. Sitä ennen bändi nähdään maamme kesäfestareilla seuraavasti:

06.06. Tampere, Radio City South Park
27.06. Helsinki, Tuska Open Air
03.07. Turku, Ruisrock
17–19.07. Joensuu, Ilosaarirock

Lisää luettavaa